Hoppa till sidans innehåll

Högsbo Basket söker elitcoach

28 APR 2018 10:28
Göteborgs bästa damlag söker en elitcoach säsong 2018/2019. Gillar du att omges av ett gäng mycket motiverade och samspelande basketspelare? Är du en pedagogisk och rutinerad ledartyp som motiveras av ett basketintresse?
  • Skapad: 28 APR 2018 10:28

 Är du dessutom utbildad med SBBF steg 4 utbildning då är du mycket välkommen till oss. Vi söker dig som vill arbeta i en förening där vi tänker elit och bredd med lag i hela serietrappan. 

Om oss 
Högsbo Basket är en basketförening i Västra Frölunda. Vi är idag ca 650 medlemmar, vi äger Gothia Arena och vi är arrangörer av Basketfestivalen (en av Europas största ungdomsbasket turneringar). Vi är idag 7 st anställda. Vi har ca 25 st ideella coacher och våra föräldrar är mycket aktiva i klubben. 

Främst är vi en ungdomsförening och vi spelar i hela serietrappan från EB upp till A-lag. Säsong 2018/2019 spelar damerna i Ligan och Herrarna i Superettan. Alla våra ungdomar och seniorer tränar och spelar i Gothia Arena. Vi har större matcharrangemang under helgerna för våra A-lag och arrangerar även seriespel, EB, RM och USM i hallen. 

Arbetsuppgifter 
Som elitcoach kommer du ansvara för damlaget. Tillsammans med sportchefen kommer du utforma laget med en budget att förhålla er till. Det blir försäsongsträning som startar 1:a augusti 2018 – förberedelse för spel i ligan. 

Som föreningsledare kommer du även ansvara för ungdomslag. Det blir du som ansvarar för att spelarna på tjejsidan i vår förening får möjlighet att utvecklas inom vår sport. Du kommer även vara tränare i skolverksamheten. 

Du svarar direkt till sportchefen gällande frågor rörande sporten och till verksamhetschefen gällande frågor som rör anställningen. Som elitcoach i Högsbo Basket är du en viktig person i organisationen Högsbo Basket och en del av hela vår verksamhet. 

Formella krav 
- SBBF steg 4 utbildning 
- Erfarenhet från coachning på högre nivå – gärna Liganivå 
- Gärna mer och annan erfarenhet från idrottsvärlden och/eller föreningslivet 

För att passa in i rollen är du strukturerad – du kommer ha en mängd olika arbetsuppgifter på gång samtidigt. Du är flexibel när det gäller din arbetstid – det är helger och vardagar. Det är viktigt att du är en positiv person och har förmågan att skapa relationer med medlemmar, spelare, sponsorer. 

Start: enl överenskommelse
Plats: Västra Frölunda 

Lön: enligt överenskommelse
Anställningsform: 100% tjänst. Anställningsform enligt överenskommelse. 

Har du några frågor får du gärna ringa sportchefen Jonas Fredrikson, 073 036 22 50. 

Vi ser gärna att du skickar din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval – dock behöver vi ha den senast den 6:e maj 2018.
Du mailar din ansökan till verksamhetschefen Carina Peleg This is a mailto link.

Välkommen med din ansökan! 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info