Hoppa till sidans innehåll

IK Eos söker Chef Externa Relationer för utveckling av Eos Cares

08 AUG 2019 12:50
Vill du vara med och förflytta fronten av idrottsrörelsens arbete för inkludering?
IK Eos är Skånes största basketförening med över 1000 medlemmar och ett 40-tal olika träningsgrupper. Sedan 2016 har IK Eos byggt upp integrationsprogrammet Eos Cares.
  • Skapad: 08 AUG 2019 12:50

Eos Cares finns i syfte att öppna upp föreningen för samtliga samhällsgrupper i Lund samt att utveckla Eoshallen som föreningen äger och förvaltar till en mötesplats för integration och sociala aktiviteter. Inom programmet bedrivs ett stort antal verksamheter, bl a nattidrott för ungdomar, språkcaféer, familjeaktiviteter, utflykter, seminarier, matlagningsträffar samt basketträning på nybörjar- och motionsnivå. Under säsongen 2018-19 medverkade över 2 000 unika individer i Eos Cares aktiviteter, vilket gör programmet till sannolikt Sveriges största integrationsprogram som bedrivs av en idrottsförening annat än ett allsvenskt fotbollslag.

Tillsammans med Skånes Basketbollförbund och Lunds Kommuns Fastighets AB har IK Eos beviljats finansiering av Vinnova inom utlysningen Social Innovation Steg 2, för ett projekt som syftar till att skala upp och sprida metoder för hur idrottsrörelsen kan ta ett större socialt ansvar med sikte på integration och inkludering. Till detta söks en Chef Externa Relationer, som ska driva arbetet med att utveckla nätverk och kontakter som projektet kan verka genom. Rollen är en projektanställning på heltid under tidsperioden 20190901-20210331, som därefter kan övergå i en tillsvidare-anställning om projektet är framgångsrikt i att etablera förutsättningar för en permanent och långsiktigt hållbar organisation.

Chef Externa Relationer är en senior roll, där vi tänker oss att du som sökande har erfarenhet av socialt entreprenörskap och utvecklingsarbete inom komplexa system och organisationer. Vi ser gärna att du har ett befintligt personligt nätverk som blir en viktig resurs för projektet. Dessutom förutsätter vi att du har ett socialt hjärta och känner ett starkt personligt driv för att skapa en idrottsrörelse som välkomnar alla samhällsgrupper.

Projektbudgeten tillåter en konkurrenskraftig lönesättning, som senare kan omförhandlas utifrån förmåga att driva finansiering till Eos Cares verksamheter.

För det praktiska arbetet kommer Chef Externa Relationer att rapportera till programansvarig/projektledare för Eos Cares, och tillsammans med denne utveckla projektets handlingsplan som omfattar sex parallella spår:
1. Nya aktiviteter för inkludering, i samverkan med externa organisationer
2. Externa seminarier/events samt mötesplatser för samhällsutveckling
3. Påverkansarbete gentemot stakeholders inom idrott & integration
4. Rekrytering av partners för nationell uppskalning av projektets metoder
5. Konsultering gentemot föreningar och förbund som driver sociala initiativ
6. Akademisk samverkan Som ett extra stöd inom alla spåren finns en Communications Manager, som säkerställer att allt som utförs i projektet fortlöpande presenteras och sprids via en aktiv kommunikationsplan.

Projektteamet i sin helhet kommer att omfatta åtminstone fem personer. Välkommen med din ansökan, inkl CV och presentation, till Axel Wallin, programansvarig/projektledare Eos Cares, på This is a mailto link.

För frågor om tjänsten är Axel tillgänglig på 070-7367472. Ansökningar bearbetas fortlöpande med sikte på att ha en rekrytering på plats under oktober månad.

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info