Hoppa till sidans innehåll

IK Eos söker elitspelare och -coacher som vill arbeta med sociala projekt

26 MAJ 2020 09:43
Vill du vara med och förflytta fronten av idrottsrörelsens sociala arbete?
  • Skapad: 26 MAJ 2020 09:43

 IK Eos i Lund är för närvarande Sveriges tredje största basketförening, sett till antalet licensierade spelare och ledare. Föreningen har en unik bredd av aktiviteter, då man även driver en egen idrottshall, ett idrottsfritids och turneringen Lundaspelen som i år hade över 400 lag, varav merparten utländska. Sedan 2016 har föreningen investerat tungt i olika former av insatser för lokalsamhället, där det sociala hållbarhetsprogrammet Eos Cares har blivit brett uppmärksammat. Under 2019 medverkade över 2 000 unika individer i programmets aktiviteter, vilket sannolikt gör det till Sveriges största sociala program som drivs av en idrottsförening annat än ett allsvenskt fotbollslag.

Inför säsongen 2020-21 kommer fler medarbetare att rekryteras till Eos Cares, med visionen att samla engagerade basketmänniskor som vill spela eller coacha på högsta nivå och samtidigt utveckla yrkeskarriärer inom arbete med koppling till basketens sociala ansvarstagande. Ett flertal nya roller kommer att skapas, både på hel- och deltid, och dessutom finns möjligheter att kombinera studier på Lunds Universitet med extraarbete inom föreningen. 

Exempel på arbeten som utförs inom Eos Cares är bl a:

  • Projektledning, framför allt inom initiativet Prisma med flera delprojekt, här arbetar Eos Cares tillsammans med Lunds kommun och Rädda Barnen för att utveckla en plattform för offentlig-idéburen samverkan.
  • Kommunikations- och påverkansarbete, där Eos Cares verkar för att förflytta idrottsrörelsen och inspirera fler föreningar och förbund till liknande initiativ.
  • Genomförande av sociala aktiviteter, bl a nattidrottsarrangemang för ungdomar, seminarier, språkcaféer, svenskaträning för föräldralediga, mötesplatser i olika bostadsområden samt idrottsaktiviteter och lägerverksamhet under skollov.
  • Ledning av barn- och ungdomsgrupper i nystartade verksamheter i socioekonomiskt utsatta områden.
  • Pedagogiskt arbete inom ramen för Eos idrottsfritids.

Kvalifikationsgraden på uppgifterna är följaktligen alltifrån mycket hög till lagom för en elitsatsande spelare/coach som samtidigt vill ha ett meriterande extraarbete som förberedelse inför en framtida civil yrkeskarriär. Med det gemensamma intresset för basket och basketens roll i samhället siktar vi mot att bygga en sammansvetsad och brinnande arbetsgrupp som lyfter verksamheten mot en ledande position både på och utanför planen. 

Specifika rekryteringsprocesser kommer att starta under sommaren 2020, då ett flertal större bidragsansökningar har besvarats och de ekonomiska förutsättningarna är helt klara. Vi vill dock redan nu informera om vad som är på gång, så att intresserade individer kan ta kontakt och starta upp en diskussion om de möjligheter som Eos kan erbjuda inför den kommande säsongen.

Vid intresse av att komma till Lund och medverka i denna utveckling, varmt välkomna att höra av er till:

Axel Wallin, Social Hållbarhetschef IK Eos. This is a mailto link, 070-7367472
Jörgen Fastberg, Sportchef IK Eos. This is a mailto link, 073-6341680

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info