Hoppa till sidans innehåll

Kungsholmen Basket söker toppcoacher

03 MAJ 2018 14:21
Är du tillräckligt bra för att ta hand om den sportsliga utvecklingen i Kungsholmen Basket?
  • Skapad: 03 MAJ 2018 14:21

Vi är #detskenandebaskettågetpåkungsholmen och en framgångssaga in the making.

Vi är nybyggare, entreprenörer och tillsammans skapar vi en ny stor basketförening på Kungsholmen. Kungsholmen Basket är idag Sveriges tredje största basketförening och växer fortfarande explosionsartat.

Bakom uttrycket #detskenandebaskettåget finns det en långsiktig strategi där vi har både uthållighet och envishet. Senast var det Danska Basketbollförbundet som var uppe hos oss och lyssnade på hur vi gjort. Nu vill de att vi ska komma ner och prata med alla deras klubbar.

Vi har varit noga med att sätta organisation/struktur, värdegrund och ekonomi våra första år och det har gett oss en stark grund att bygga vidare ifrån. Vi har sagt att vårt femte år ska vi addera sportsligt fokus. Nu är det dags för år fem och vi avser att kraftigt höja vår sportsliga nivå i vår strävan i att vara en förening för alla.

Vem är du som vi söker?
Du känner att du är, eller har ambition att tillhöra, de allra bästa tränarna i svensk basket. Din specialitet är att träna barn och ungdomar.

Dina uppgifter?
Du ska vara baskettränare.
Detta är en lyxtjänst för alla basketälskare - du ska vara på parkettgolvet och enbart jobba med det sportsliga. 

Tillsammans med våra befintliga ledare driver du vår sportsliga utveckling framåt och uppåt. Våra befintliga ledare är klubbens absoluta hjärta och din förmåga och vilja att jobba tillsammans med andra är avgörande för att du ska passa väl in hos oss.

Du kommer jobba med barn och ungdomar i åldrarna 10-17 år, primärt i åldersspannet 12-15 år.

Du har stora möjligheter och frihet under ansvar att skapa en utvecklande basketmiljö i en stor basketförening. Du vill jobba under många år och sakta men säkert se hur vi år för år blir lite skickligare på att stoppa bollen i basketkorgen. 

Hur ser ditt basket-CV ut?
Du har dokumenterad framgång i att fostra goda individer i kombination med att hjälpa spelare att nå nästa nivå. Nästa nivå för oss är allt ifrån att ”bli lite bättre i sitt eget lag” till att kallas till ungdomslandslagsläger om ett par år.

Din personlighet?
Du gillar att ge high fives.
Du har karisma i baskethallen.
Du är en person som får alla att må bra i din omgivning.
Du brinner för basket. Vi menar BRINNER FÖR BASKET.

Utbildningsnivå/erfarenhet
Du har troligen coachat på landslagsnivå eller fostrat flertalet ungdomslandslagsspelare. Vi gillar välutbildade tränare och Steg 3-4 tycker vi är alldeles strålande och en indikation på din ambition.

Omfattning?
Vi tänker fördela motsvarande ca 100% tjänst på två-tre personer. Det kan vara en person på 70% och en på 30%, två på 50% var eller kanske tre personer med 30% var. Möjligen kan vi även öppna dörren till en NIU-tjänst om du är tillgänglig på förmiddagar.

Lön?
Klart att du får en bra lön utifrån den kompetens och drivkraft som vi förväntar oss. Ordning och reda. 

Vad söker vi inte?
Genvägar till kortsiktig framgång gillar vi inte. Kom inte dragandes med zonpressar eller att toppa lag för att vinna matcher.
Personer som inte läst vår värdegrund ordentligt och vet vad vi står för sorteras bort. Vår värdegrund är viktig för oss.

Känner du att ovan är något för dig så tycker vi att du så snabbt som möjligt hör av dig med ett personligt brev till This is a mailto link

Skräms inte av att vi söker landslagcoacher, om du kan övertyga oss att du gör ett lika bra eller bättre jobb över tid så är det klart att du är ett namn för oss även med ett tunnare basket-CV. Vi vet att stark drivkraft kan förflytta berg. Skriv! 

Ps. Det är viktigt för oss att du delar vår syn på att alla kan bli bättre och utvecklas över tid.

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info