Hoppa till sidans innehåll

Norrort söker coach till damsidan

24 MAJ 2017 10:30
Norrort söker ny Head coach och assisterande coach för Damsektionen, Damettan, Dam div. 2, DU19 och DU17
  • Skapad: 24 MAJ 2017 10:30

Täby Basket och Djursholms Indians satsning på en gemensam junior- och seniorsektion har varit en stor sportslig framgång. Vi har nu lyckats etablera stabila division 1 lag och mycket framgångsrika ungdomslag på både Herr och Damsidan. Denna säsong med Norrorts Damlag som 2:a i Basketettan forts. och DU19 med en meriterande 3:e plats i Scania Cup. Tillsammans har klubbarna många ambitiösa unga talanger där vi vill att Norrort skall vara det självklara alternativet även för deras junior och seniorbasket.  

Norrorts nuvarande Head coach Kevin Taylor-Lundgren kommer nu att ta ett steg vidare i karriären och vi söker därför en ny Head coach till Norrorts Damsektion. Kevin har haft huvudansvaret för båda träningsgrupperna som bestått av alla spelare från U17 till laget i Damettan. Utöver Kevin har två assisterande coacher, samt två fysios ingått i coachteamet. Upplägget har fungerat bra under nuvarande säsong och vi ser gärna att vi kan hitta ett liknande upplägg för nästa säsong.

Head coach damlaget

Vi söker dig som brinner för att utveckla spelare och vill vara med på en spännande resa tillsammans med två av landets ledande föreningar inom Svensk Basket. Steg 3-utbildning krävs, då tjänsten innefattar coaching i Damettan.  Tjänsten är på deltid men möjlighet kan finnas att kombinera med ett tränaransvar i tränarteamet på Tibble NIU Basket.

 

Träningarna kommer att ske både i Täby och i Djursholm. Hallarna vi använder ligger på bekvämt gångavstånd från Roslagsbanan.

 

Assisterande coach Damlaget

Vi behöver också en relativt erfaren assisterande coach som har steg 2-utbildning. Rollen blir att tillsammans med vår Head coach ansvara för träningarna i Damsektionen. Dessutom att dela på ansvaret för matchcoaching i D2, U19, U17 samt assistera i Damettan.

 

Skicka ansökan med referenser till This is a mailto link senast 8/6. Frågor besvaras av Anders Haegerstrand eller Per Bielke.

Läs mer om Norrort på www.norrortbasket.se och om klubbarna på www.djursholmindians.com och www.tabybasket.se

 

Tillsammans är vi över 1300 medlemmar och våra lag håller hög kvalitet vilket inte minst visar sig i RM/USM och landslagssammanhang.  

Det här är en satsning för att stärka basketens ställning som breddidrott och få fler ungdomar att spela basket ännu längre än idag. För att lyckas med detta behöver vi en stark topp med framgångsrika förebilder.

Skribent: Henrik Smedberg
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info