Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Basket söker föreningskoordinator

23 JUN 2018 11:44
Vi söker nya medarbetare som älskar basket! Stockholm Basket är ett distriktsförbund med 100 stycken basketföreningar. Vi är stolta över att vara förebild för en jämställd och jämlik idrott som växer för varje år.
  • Skapad: 23 JUN 2018 11:44

Vi siktar nu på att bli både ännu fler och att bli ännu bättre och för att lyckas med vår ambition behöver vi nu förstärka teamet.

Som Föreningskoordinator på Stockholm Basket jobbar du dagligen med att få basketen i Stockholm att växa genom att stötta våra föreningar och hjälpa dem att utvecklas. Du identifierar föreningarnas utmaningar och hjälper dem att hitta sina primära utvecklingsbehov. Du är ett stöd till personer som vill starta upp ny verksamhet och du vägleder föreningar i att prioritera arbetsuppgifter, förstå vikten av administration och en väl fungerande organisation.

Du ingår i ett team där ni har gemensamt ansvar och har gemensamma mål. Du skapar forum och mötesplatser för fortbildning, information och erfarenhetsutbyte. Du bidrar med idéer som kan utveckla basketen och du känner ett stort ansvar för att föreningarna ska få den support de behöver. I tjänsten ingår det även arbete på kvällar och helger samt vissa intensivare arbetsperioder.

Kvalifikationer 

  • Lång erfarenhet av att utveckla idrottsföreningar
  • Kunskap om hur en förening drivs och organiseras
  • Erfaren projektledare
  • Erfarenhet av att skriva projektansökningar och söka bidrag är meriterande

Du har god kunskap i Officepaketet och vi ser positivt på om du kan administrera i IdrottOnline. Du kan formulera dig väl i tal och skrift och du förstår idrottens logik och uppbyggnad av verksamhet.

Om dig
Du är handlingsinriktad, kreativ, pedagogisk och lyhörd samt sprider positiv energi med ditt engagemang för föreningarnas utmaningar. Du jobbar proaktivt och är reflekterande i din roll. Du trivs bland människor och är en lagspelare. Du är en förebild för vår värdegrund – Jag ställer upp! Glädje & Gemenskap - Demokrati & Delaktighet - Allas rätt att vara med – Rent Spel

Vi erbjuder
Förmånen att växa och verka i en utmanande och föränderlig miljö tillsammans med engagerade kollegor och distriktets föreningar. Vi erbjuder bra personalförmåner och vi månar om att du ska utvecklas som medarbetare och som person. 

Vi söker 1-2 personer för tillsvidareanställning som startar med 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerade på vårt kansli i Sickla Köpkvarter. Tillträde 3 september och lön enligt överenskommelse.

Är du intresserad eller har någon bra kandidat i ditt nätverk? Skicka CV och personligt brev till This is a mailto link.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa verksamhetschef Charlotta Bernervall på telefon 08-410 818 38. Sista ansökningsdag är den 29 juli, vi hanterar sökanden löpande så tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

I Stockholm är basket en av de största lagidrotterna och representerar ca 50% av svensk basket.

Basket står för social hållbarhet, är en jämställd och integrerad idrott där ca 53% av de barn och ungdomar som spelar i en förening är flickor och mer än 40 % av utövarna har utländsk bakgrund. Basket är också den idrott som lyckas absolut bäst när det gäller att locka flickor med utländsk bakgrund samt attraherar alla oavsett socioekonomisk bakgrund.

Inom Stockholm basket finns en plats för alla som vill delta oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund. För mer information läs mer på stockholmbasket.se

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info