Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslandslagsansvarig sökes

08 FEB 2021 09:23
Svenska Basketbollförbundet söker en ungdomslandslagsansvarig, heltidstjänst.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2021 09:23

Svensk Basket är mitt uppe i en förändringsresa och har en vision om att skapa en miljö där gränslös gemenskap och livslång passion skapar vinnare för livet. Landslagsverksamheten är en av de viktigaste pelarna som ska inspirera yngre att våga tro och satsa på basketen. Landslagen är också Svensk Baskets sportsliga ledstjärna. Som Ungdomslandslagsansvarig ingår du även i laget på förbundskansliet hos Svenska Basketbollförbundet.  

Om landslagsverksamheten

Landslagsverksamheten inom Svenska Basketbollförbundet består av tre delar: Prestationslandslag (senior och U20), Utvecklingslandslag (U16-U18) och Utbildningslandslag (U15) i tre olika grenar – 5x5, 3x3 samt rullstol. Landslagsverksamheten engagerar runt 50 coacher, 20 fysioterapeuter, fystränare och läkare samt ca 10 team managers.

Ditt uppdrag

Som ungdomslandslagsansvarig blir ditt uppdrag att leda och fortsätta driva den utvecklingsresa som har påbörjats inom Svenska Basketbollförbundets landslagsverksamhet. Du kommer att ha direkt ansvar för ungdomslandslag, d v s U15-U20 samt U17 i 3x3. I ditt arbete ingår också att medverka i planering och genomförande av seniorlandslagens verksamhet.

I din roll ansvarar du strategiskt och operativt för att rekrytera, leda samt följa upp ungdomslandslagsstaberna. Du skapar en attraktiv och motiverande utvecklingsmiljö för landslagsledarna och ser till att Svensk Baskets värdegrund ”Se hela människan”, ”vi vågar” och ”olikheter är vägen till framgång” genomsyrar hela verksamheten.

I din roll är du visionär och ansvarar för verksamhetsplanering med tillhörande kortsiktiga och långsiktiga mål. Landslagen är en förlängning av den utveckling som sker i distrikt och förening, därför kommer du i din roll att involvera distrikt och föreningar i olika utvecklingsfrågor.

Du ansvarar för ungdomslandslagsverksamhetens budget och är personalansvarig för i dagsläget två medarbetarna inom landslagsavdelningen. Du rapporterar till Generalsekreteraren.

Dina egenskaper

Det här är en roll som man kan få växa in i, men den kräver att du har vissa egenskaper. Du behöver ha ett visionärt och inspirerande sätt, vara beslutsför och duktig på att samverka samt ha förmågan att leda andra starka ledare. Vi önskar också att du är en person som har ett driv att ständigt förkovra dig.

Vi vill att vår ungdomslandslagsansvarig är en god kommunikatör i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Om tjänsten och hur du söker

För att passa in i rollen som ungdomslandslagsansvarig behöver du vara flexibel i arbetstidsplanering, då mycket av verksamheten planeras till helger och skollov samt att de flesta du arbetsleder är delvis ideellt arbetande. Tjänsten innebär även ett stort antal resdagar per år.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Vi praktiserar 6 månaders provanställning. Placeringsort är förbundskansliet i Stockholm eller enligt annan överenskommelse. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

Ansökan skickas till This is a mailto link , och ska vara oss tillhanda med kontaktuppgifter, CV och motivationsbrev rörande varför du är lämplig i rollen som Ungdomslandslagsansvarig, senast 28 februari. Rekryteringsgruppen består av Fredrik Joulamo (GS), Tobias Frohm (Förbundsstyrelseledamot) och Camilla Altéus (Verksamhetsutvecklare). För frågor rörande tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta Fredrik Joulamo (This is a mailto link)

.


Välkommen med din ansökan!

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info