Hoppa till sidans innehåll

17 landslag i FIBA Esports Open

19 JUN 2020 11:02
Idag startar den första internationella esport-baskettävlingen någonsin för landslag, FIBA Espoirts Open 2020. Det internationella basketbollförbundet FIBA har tillsammans med NBA2K lanserat detta pilotprojekt där 17 landslag deltar.
  • Skapad: 19 JUN 2020 11:02

Dessa första uppvisningsmatcher i e-basketmatcher kommer att äga rum den 19-21 juni. De landslag som deltar är Argentina, Australien, Österrike, Brasilien, Cypern, Indonesien, Italien, Lettland, Libanon, Nya Zeeland, Filippinerna, Ryssland, Saudiarabien, Spanien, Schweiz och Ukraina.

Varje lag består av sju spelare, fem på planen och två avbytare. Matcherna spelas via Pro-AM-mode på NBA2K och tillåter skräddarsydda spelaravatarer, dräkter och arena designs.

Hela FIBA Esports Open kommer att produceras av en splitterny FIBA Esports Studio i Riga, Lettland. Varje match kommer att livestreamas på FIBA:s kanaler på Facebook, Twitch och Youtube med livekommentering på engelska.

-          FIBA är extremt stolta och upprymda över att starta denna esportresa i form av detta pilotprojekt tillsammans med landslag och NBA2K, säger Frank Leenders, chef för FIBA Media and Marketing. – Esportinitiativet identfierades av FIBA:s världsstyrelse som viktigt och i linje med de strategiska mål som satts upp för att utöka FIBA-familjen. I dessa svåra tider har entusiasmen från flera olika basketförbund i världen gett oss energi och de har varit viktiga partners dessa senaste månaderna.

NBA 2K är stolta över att genomföra detta projekt i partnerskap med FIBA, genom dessa kan vi verkligen fira basketens globala genomslag, säger Jason Argent, senior vice president för basketball operations på 2K.

Här kan du se lagens rosters:

Rosters FIBA Esports Open 2020

 

 Här kan du se matcherna:

FIBA Facebook

FIBA Twitch

FIBA Youtube

 

Här kan du se spelschemat:

FIBA Esports Open 2020 schedule

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info