Hoppa till sidans innehåll

Euroleaguekvart med svensk kommentator

16 MAR 2021 16:48
Ikväll onsdag kl 20:00 spelar Frida Eldebrink kvartsfinal i Euroleague och Svensk Basket kan nu presentera en FIBA-sändning av matchen med svensk kommentator i form av Tapio Joulamo. Även returen på fredag sänds på www.basket.se.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2021 16:48

Frida Eldebrink är den enda svenskan kvar i Euroleague som samlar några av världens bästa spelare. På damsidan spelar WNBA på sommaren vilket gör att flera spelare också spelar, och tjänar mer pengar, i Euroleague under säsongen. Matcherna sänds gratis på FIBA:s Youtubekanal men nu kan SBBF tack vare ett samarbete med företaget Spalk se till att det blir svensk kommentering.

- Det är basket på världsnivå och vi behöver visa alla ungdomar det, det blir mer tillgängligt och en bättre upplevelse med en kunnig kommentator som Tapio Joulamo, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig för Svenska Basketbollförbundet.

image6zlsi.png

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE MATCHEN

Spar Girona har aldrig varit i Final Four och är underdog i matchen mot Avenida. De sistnämnda har dock inte spelat Final Four på tio år då de vann hela turneringen. Matcherna spelas dessutom på Avenidas hemmaplan i Salamanca.

De stora stjärnorna i Spar Girona är serbiskan Sonja Vasic och spanska point guarden Laia Palau men det är Frida Eldebrink som har varit lagets hetaste spelare på senare tid. I Perfumerias Avenida finns amerikanska WNBA-guarden Tiffany Hayes som snittade över 14 poäng per match i WNBA ifjol, de brittiska systrarna Karlie och Katie Lou Samuelson (också WNBA) och spanska rivjärnet Silvia Dominguez.

I den spanska cupen slog Girona Avenida och nu har de siktet inställt på Final Four. Räkna med ett riktigt hett spanskt derby i dessa två kvartsfinaler där den sammanlagda poäng avgör vem som går vidare.

Matchen visas onsdagen den 17 mars på FIBA:s youtubekanal med start kl 19:55. Returen sänds också här på fredag den 19 mars med sändningsstart 18:55.

 Läs FIBA:s artikel om alla kvartsfinalerna här

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info