Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren (vänster), SBBF (höger)

20 dagar kvar till nya Miki Herkel Cup!

17 MAJ 2019 09:51
April, maj och juni är månader där basketsäsongen normalt tar slut för många spelare, ledare och lag. Säsongsslutet är ofta förenligt med en rad basketfester. Om bara 20 dagar är det dags för ännu en stor basketfest, Miki Herkel Cup.
  • Skapad: 17 MAJ 2019 09:51

April, maj och juni är månader där basketsäsongen normalt tar slut för många spelare, ledare och lag. Säsongsslutet är ofta förenligt med en rad basketfester. Det är många fina turneringar som ligger på våren, och en hel del serier eller mästerskap går in i playoffs och finaler. Om bara X dagar är det dags för ännu en stor basketfest.

Denna basketfest är Miki Herkel Cup och även i år är vi glada för att Södertälje Basketbollklubb och Södertälje kommun står som värdar.

Just i år kommer MHC att både se, höras och kännas annorlunda än vad många är vana vid. Det är en del nya aktiviteter som kommer att presentera sig 2019.

En av de större nyheterna är att Distriktslagsturneringen (även känt som DLT) har ersatts med Miki Herkel 3x3 Cup.

Inbjudan till denna nya turnering, i vår nya officiella tävlingsform 3x3, har skickats till alla gymnasieutbildningar som har basketboll på schemat (NIU och RIG)Totalt har drygt 20 lag anmält sig till den första upplagan och nu erbjuds alla basketspelande gymnasieelever att anmäla lag och fylla ut de sista platserna i turneringen. Det hela kommer avgöras på två utomhusplaner, vilka kommer att riggas utanför Täljehallen.

3x3 är en snabbt växande verksamhet, som medför nya behov och utmaningar. För att möta det ökade antalet av matcher under en 3x3-säsong, kommer också en helt ny 3x3-domarutbildning att introduceras i samband med helgen.

Säsongen 2018/2019 öppnade regionverksamheten upp sin spelar- och tränarutbildning för ytterligare en ålderskategori, nämligen U16. Cirka 360 spelare upp emot 80 ledare kommer att ha ett sista utbildningstillfälle under denna junihelg.

Helgen kommer att innebära en hel del matcher för deltagarna, som kommer att blandas med teorilektioner, tester och en massa sociala interaktioner.

Andra aktiviteter som också kommer att erbjudas för specifika grupper är läger för våra 3x3-landslag, coachclinic för NIU lärare, Förberedande Steg 3 domarutbildning och annat gott. 

En intensiv och spännande helg väntar många av oss och, som alltid, är publik och besökare välkomna att som gäster på vår fest!

Vår värdförening har tagit fram ett erbjudande för hotellbokning för de som vill stanna över under helgen. 
För information och bokning – klicka på följande länk: 
https://forms.gle/CzSWp2UfauLp6Tva9


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info