Hoppa till sidans innehåll

Prins Daniel beskyddare av basketen

12 JUL 2019 11:15
Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande SBBF.
  • Skapad: 12 JUL 2019 11:15

Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

 Efter succén för damlandslaget i basket-EM kommer alltså nästa glädjebesked för Svensk Basket. Prins Daniels beslut att acceptera förfrågan kommer naturligtvis lägligt i en tid där Sverige söker basket-EM 2021 men också när basketintresset växer. Inte minst bland unga där basketen nu enligt mätningar är den fjärde mest populära sporten att konsumera. 

– Jag har i samtal med Prins Daniel fått höra hur positivt han ser på basketens roll i de socioekonomiskt utsatta områdena och hur vi kan främja folkhälsa hos andra målgrupper än de som redan idag idrottar mycket. Jag tror basketen har en viktig roll i det svenska samhället här och det är något vi måste vårda, säger generalsekreterare Johan Stark.

När en kunglighet åtar sig ett beskyddarskap innebär det att den kungliga personen främjar föreningens, institutionens eller organisationens verksamhet. Detta kan göras på olika sätt, men generellt innebär det att beskyddaren kan sägas ge vikt och status åt verksamheten genom att öka uppmärksamheten och medvetenheten kring organisationen och dess arbete. Vid beskyddarskap för mer långsiktig verksamhet syftar beskyddarskapet också till att inspirera andra människor till att bidra med sitt stöd.

Prins Daniel är sedan tidigare beskyddare till bland annat en Svensk Klassiker, Hjärt- och Lungfonden samt en Frisk Generation. Exakt hur Prinsens beskyddarskap av basketen kommer att gestalta sig kommer att visa sig framöver.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info