Hoppa till sidans innehåll
Region Norra U15 läger 3

Regionläger 3 för 99:or

24 FEB 2014 17:19
Förra helgen ägde regionläger 3 rum i Södra, Mellersta och Norra regionen för landets 99:or. Läs nedan sammanfattningar från de olika lägerorterna. Region Stockholm har sitt tredje läger i helgen i Åkeshovshallen, Alvik.
  • Skapad: 24 FEB 2014 17:19

Region Norra

32 killar och 21 tjejer var kallade och deltog på läger 3 i Umeå. Återigen höll vi till på Dragonskolan. Ett Mecka för region norra… Allt under samma tak. Två baskethallar, två gym, matsal, teorisal och boende utan att behöva gå utanför dörren. Det syntes att spelarna gjort hemläxan vad gäller styrketekniken. Tekniken var bättre och resultaten blev bättre, härligt! Dessutom förbättrade sig cirka 80% av deltagarna på YoYo-testet varav en kille slog rekord nationellt för U-15. Nya rekordet lyder nu på 19,5 för killarna i hela landet, inte illa!

Teorin handlade om målplanering och träningsdagbok. Ett viktigt moment för en elitidrottare. Förutom alla fantastiska deltagare och regionledare hade vi också Dimitrios ”Dimman” Panagiotoupoulous och Fredrik Joulamo på plats. Dimman är ju fysansvarig på Svenska Basketbollförbundet och han var här för att hjälpa till och komma med feedback vid fystesterna. Fredrik var på plats som landslagscoach för herrar U15. Han ville skapa sig en egen bild av de spelare som är aktuella för landslagsspel denna sommar och förhoppningsvis även i framtiden. Fredrik pratade med spelarna om landslaget och vad som behövs för internationell framgång.

- Det finns ett gäng mycket talangfulla spelare i denna grupp, säger Fredrik då han tittar ut över träningen.

Regioncoacherna gjorde som vanligt ett mycket bra jobb och jag är helt säker på att spelarna får med sig mycket matnyttigt hem till klubbarna. Tyvärr var bara en klubbcoach på plats denna helg. Peter Larsson från Gammelstad var på plats för att få ny inspiration och erfarenhetsutbyte.

-  Det är oerhört nyttigt att få se sina egna spelare drillas av andra tränare. Man får en annan bild då man verkligen kan sitta och studera spelarnas beteende från sidan, säger Peter.

Vi var totalt 10 regionledare på plats. Oskar Aili, Robin Sandberg och Farkhad Jamaldinov drillade killarna. Lasse Mikkelsson, Ulrika Hortlund, Fredrik Thavenius och Johanna Riihiaho gjorde detsamma med tjejerna. Rickard Carnerud och Fredrik Karlsson var aktiva fysios på plats och som vanligt gjorde de ett mycket bra jobba allihop. Lägg därtill undertecknad regionansvarig på plats. Regionledarna undervisar spelarna med mycket energi och inlevelse, mycket imponerande.

// Tommie Hansson, Regionansvarig Norra

Region Södra 

Basketen dominerade med stil i Halmstad Arena. Fina ungdomar representerade vår älskade sport på ett mycket bra sätt när vi under den gångna helgen invaderade Halmstad Arena. På samma plats gjorde nämnda ungdomar sitt första regionläger för drygt ett år sedan. Då var vi ledare frustrerade över att vi fick kämpa för att hålla ordning på lägret. Det är otroligt vilken stor utveckling denna årgång har gjort på det sociala planet sen vi träffades för första gången. Det är otroligt kul att ni representerar Basketen som ni numera gör!

De tekniska och taktiska förmågorna drillades som vanligt och även här görs det framsteg. Den här helgen var det bla fokus på insidespel. Vi jobbar mycket med tekniken i samspelssituationer där spelarna tränas i att ta beslut i flervalssituationer från bla screens.

De flesta visade på våra tester att de förstått att de måste träna extra själva om de ska lyckas med sina ambitioner. Knäböj och frivändningar genomfördes på Eleikos huvudkontor och det var imponerande för oss att få använda deras resurser. Uthållighetstestet visar att vi måste fokusera hårt på detta framöver även om det blivit en positiv utveckling sen läger 2. På Beat the Pro kan man se att lägsta nivån har höjts.

Teorin handlade om målsättning och planering samt att vi hade individuella samtal med alla spelarna. Detta följs nu upp med att spelarna ska skicka in träningsdagböcker fram till nästa läger.

Tack till ledarna som skapade en härlig miljö tillsammans med spelarna: Maria Nilsson, Eva-Lotta Strömsten, Anders Thomasson, Antonio Matek, Jocce Källman, Sandro Reljanovic, Andreas Johansson, Benjamin Ibragic, Mårten Lindström, Patrick Johansson. Resan fortsätter nästa uppehåll Helsingborg!

// Jörgen Fastberg, Regionansvarig Södra

Region Mellersta

Mellerstas 99-åldersgrupp återvände till Södertälje för läger 3 i U15, och det var faktiskt just i Södertälje som det första U14-regionlägret ägde rum för Mellerstas 99:or ifjol. Mycket har givetvis hänt sedan dess och spelarna har inte bara utvecklats på planen utan tagit stora steg i allt runt omkring och det är skönt som ledare nu att veta att saker och ting fungerar och att spelarna tar ansvar.

Vi jobbade vidare med såväl fysik, teknik som taktiska moment och under andra delen av lägret kunde man se stora framsteg i samspelet där pusselbitarna nu börjar falla på plats. I tekniken nöttes attack-reträttdribbling som är en av läxorna till nästa läger.

Förutom fystekniktesterna var det det även dags för nytt Yo-Yo test för att testa uthålligheten. Här kan man se att flera spelare hade gjort stora framsteg från läger 2. Träning lönar sig helt klart! Det är viktigt att förbättra uthålligheten då dels gör att vi orkar mer på träningarna men också gör att vi orkar återhämta oss snabbare. På läger 4 väntar nu Cooper Test (3 km på tid). Teorin handlade om målplanering och fram till läger 4 ska nu spelarna skicka in träningsdagbok varje vecka.

Mikael Johansson var på plats på lägret i egenskap av landslagscoach för det kommande Damer U15-landslaget och kollade på träningar samt pratade med tjejerna i samband med teoripasset. Utöver Mikael var det en hel del klubbcoacher på besök i Södertälje vilket givetvis var jättekul att se.

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till Södertälje BBK och Rosenborgsskolans matpersonal för ett väl genomfört regionläger. Ledarstaben bestod av Jenny Håkanson, Stina Bylund, Roland Busk, Georgios Manousidis, Daniel Friberg, Jesper Sundberg, Johan Isevik, Joel Johansson Berg och Anna Lindroth.

// David Leman, Regionansvarig Mellersta 

 

Skribent: David Leman


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info