Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen ställs in

23 APR 2020 15:59
Svenska Basketbollförbundet har beslutat att ställa in Svenska Cupen säsongen 2020/2021. Anledningen är att klubbarna måste ges möjlighet att kraftsamla kring sitt seriespel.
  • Skapad: 23 APR 2020 15:59

Svenska Cupens första matcher skulle ha spelats innan seriestarten och låg därmed också närmast i farozonen.

Svenska Cupen nystartades ifjol med ett nytt format där de 25 bästa lagen i landet möttes. Tanken är fortfarande att Svenska Cupen ska vara ett stadigvarande inslag i Svensk Basket men turneringen pausas nästa år.

– Inte minst formatet där bäst rankade lag spelar på bortaplan, som vi gillar, gör att det uppkommer icke obetydliga resekostnader i början av säsongen för SBL-lagen, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet. 

Att ställa in Svenska Cupen är en av många åtgärder Svenska Basketbollförbundet nu tar för att underlätta den ekonomiska situationen för förbundsserielagen. 

– Det är väldigt tråkigt men det är inte den enda åtgärden vi behöver vidta. Många föreningar har det oerhört svårt just nu. Samtidigt måste vi se långsiktigt för Svensk Baskets bästa i alla de beslut vi tar. Många av de kostnader som är förknippade med tävlingsbestämmelser finns ju för att göra produkten bättre vilket leder till bättre ekonomi långsiktigt. Det är oerhört viktigt att vi alla nu ser vad vi själva kan bidra med för att dra ner på kostnader och samverkar konstruktivt. SBBF jobbar nu hårt med att se över alla tävlingsbestämmelser, koordinera uppgifter för RF-stöd, ha dialoger med serieföreningarna och elitdomargruppen. Vi driver på i detta och hoppas inom kort kunna komma ut med fler åtgärder, säger generalsekreterare Johan Stark.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info