Hoppa till sidans innehåll

Pelle Larsson hos Paulina och Matilda

04 MAR 2021 14:40
Han dunkar som ingen annan, blev årets stjärnskott i SBL Herr och gör nu succé i USA. Paulina och Matilda tar ett gott snack med Pelle Larsson om basket, collegelivet och allt däremellan. Bra poddaction helt enkelt.
  • Skapad: 04 MAR 2021 14:40

Det är dags för det andra avsnittet av "En boll en dröm" där Paulina Hersler och Matilda Claesson ringer upp svenska basketspelare och pratar om allt möjligt. Paulina Hersler är för närvarande proffs i Italien och spelar för damlandslaget, Matilda är en av SBL Dams bästa trepoängskyttar och spelar för Södertälje. De är även bästa vänner och brinner för jämställdhet, vänskap och basket. 

I det första avsnittet var Klara Lundqvist gäst och denna gång är det Pelle Larsson, 19 åringen som numera håller till Salt Lake City där han spelar för Utah Utes. Det går över förväntan för Skuruprodukten som snittar 8 poäng per match redan sitt första år. 

Pelle Larsson flyttade från Nacka och Skuru IK upp till Luleå för att gå på riksbasketgymnasiet. Väl däruppe fick han en senare en plats i BC Luleå där han gjorde en strålande säsong ifjol. Laget fick aldrig möjlighet att slutföra säsongen då den avbröts på grund av Corona men de slog Borås Basket i den sista matchen och Pelle stängde ner isländske superguarden Elvir Fridriksson. Men även offensivt tog han för sig, inte minst med sitt spelsinne och sin fysik. 

Pelle berättar i samtalet att det var många colleges som hörde av sig men att valet till slut föll på Utah Utes. Där är han nu och han berättar om hur omhändertagna spelarna blir på alla sätt och vis. Paulina Hersler har ju spelat för UCLA och det blir en bra diskussion kring saker och ting på college.

Det är 35 riktigt goa minuter om man gillar basket helt enkelt. Lyssna här:

Eller klicka här om det inte fungerar.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info