Hoppa till sidans innehåll

Sverige-Turkiet i Globen 24 februari

19 NOV 2019 12:00
Den 24 februari kommer världens största basketboll att finnas i Stockholm. Då blir Ericsson Globe upplyst som en basketboll och på insidan av denna kommer Sveriges herrlandslag att möta Turkiet. Tillsammans är vi Svensk Basket och vår tid är nu.
  • Skapad: 19 NOV 2019 12:00

När det svenska herrlandslaget kliver in i Ericsson Globe den 24 februari är det inte bara 12 spelare, det är hela Svensk Basket som kliver in. Tack vare ett fantastiskt jobb ute bland klubbarna har vi fått fram duktiga spelare, basketintresset växer ständigt och nu är det dags att lyfta till nästa nivå.
 
Efter flera matcher på Hovet som varit fantastiska upplevelser har Svenska Basketbollförbundet beslutat att vi alla i Svensk Basket förtjänar en match i Ericsson Globe. Vi gör det mot en av de bästa basketnationerna i världen som har massor av fans i Sverige, nämligen Turkiet. Matchen mot just Turkiet för två år sedan på Hovet var en milstolpe där engagemanget på läktarna var lika stort som det var vänligt. Vi vet att det kommer att bli lika bra denna gång.
 
Vi vet i dagsläget inte om Jonas Jerebko, Jeffery Taylor och Marcus Eriksson kommer att delta eftersom det är upp till deras klubbar. Det finns en chans. Men oavsett deras medverkan kommer det att bli en unik upplevelse, ja det är ju faktiskt första gången någonsin landslaget spelar i Ericsson Globe. 
 
Vi hoppas att alla ledare, föräldrar, domare och eldsjälar därute ser till att så många barn som möjligt får denna upplevelse. De kommer att minnas det för evigt och kanske väcker den en livslång kärlek till sporten.
 
För att det ska bli en succé är det enda du behöver göra att köpa en biljett och komma och heja. Men alla som vill vara en del av detta evenemang är välkomna. Det kan handla om att vara funktionär eller att bli en av våra ambassadörer, där du är med och marknadsför matchen för att vi ska fylla Ericsson Globe. Du kommer få möjlighet att anmäla intresse för det.
 
Vi är tillsammans Svensk Basket och vår tid är nu.

Biljettsläpp
Biljetterna till Sverige-Turkiet 24 februari kommer att släppas 9 december, vilket gör det till den perfekta julklappen! Föreningsbiljetter släpps 25 november.

Vill du vara en del av evenemanget? 
Du kommer snart att kunna fylla i ett formulär för dig som är intresserad av att hjälpa till under evenemanget, eller bli ambassadör för matchen. 
Mer information kommer snart, så håll utkik på våra kanaler!

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info