Hoppa till sidans innehåll

Topptrio och en uppstickare i Svenska Cupen Final Four

26 NOV 2019 14:30
En topptrio och en uppstickare – Final Four-fältet i Svenska Cupen på herrsidan som på förhand ser helt öppet ut. BC Luleå, Borås Basket och Wetterbygden Stars kommer till Södertälje för att göra upp om den nationella titeln 1-2 februari.
  • Skapad: 26 NOV 2019 14:30

Det bäst rankade laget i Sverige, Södertälje Kings, som vann grundserien i SBL ifjol, fick därmed möjligheten att välja semifinalmotstånd i Final Four, som ju dessutom kommer att spelas på Kings hemmplan, Täljehallen.

De regerande mästarna har valt att möta uppstickaren Wetterbygden Stars. Wetterbygden blev det sista laget att kvalificera sig till Svenska Cupen Final Four, när de lyckades avfärda Nässjö Basket i ett Smålandsderby med 92-77 i kvartsfinalen. Wetterbygden har imponerat under året och besegrade även Södertälje på hemmaplan i SBL tidigare i höstas.

Den andra semifinalen blir därmed Borås Basket mot BC Luleå, två topplag i SBL herr som båda jagar titlar den här säsongen.
BC Luleå var det andra laget att bli klart för Final Four efter arrangörerna Södertälje. I kvartsfinalen hade norrbottningarna valt Jämtland Basket och det gjorde de rätt i, vinst med 90-73 på bortaplan. Stor matchhjälte blev Denzel Andersson som gjorde 34 poäng!

Borås Basket hade på papperet den lättaste uppgiften i kvartsfinalen, Superettanlaget IK Eos Lund. Skåningarna slet hårt på hemmaplan och det blev ingen skrattmatch men ändå en klar seger för Henrik Svenssons gäng (103-71). Zach Cuthbertson hade en stor match med 22 poäng, 7 returer och 7 assist.

Här är semifinalerna i Svenska Cupen Final Four (Herr):
Södertälje Kings (1) - Wetterbygden Stars (7)
Borås Basket (2) - BC Luleå (4)

Svenska Cupen Final Four för herrar spelas 1-2 februari i Täljehallen, Södertälje.
Förutom cupvinsten får vinnarna även en plats i den europeiska turneringen FIBA Europe Cup kommande säsong.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info