Hoppa till sidans innehåll

Veckans basketsvep 8-14 mars

08 MAR 2021 16:10
Här har du veckans alla toppmatcher med länkar och en story till varje match. Härlig vecka med toppmöte i SBL Herr, El Clasico i Euroleague och Frida Eldebrink spelar kvartsfinal i Euroleague!
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 16:10

Nedan finner du veckans TV-meny med en match om dagen. Vill du ha ett nyhetssvep varje måndag, få en kort sammanfattning av vad de svenska basketpoddarna pratat om och ha allting redan kl 8:00 i din brevlåda? Prenumerera då på nyhetsbrevet nedan!
Prenumerera på detta nyhetsbrev
 
VECKANS TV-MENY

Mina TV-tips för denna vecka


= laget har vunnit minst tre matcher i rad
 
  MÅN 8  MARS
  SBL HERR
 
19:35             
            Borås        SVT24 BC Luleå    
15-8 Kalenderlänk 14-8          

Borås och BC Luleå kan mycket väl toppa SBL Herrs power ranking just nu. De har verkligen fått upp farten och flåsar nu Södertälje och Norrköping i hälarna. Den här matchen kan det bli högt tempo på med många avslut. Marek Klassen och Avery Woodson är tunga pjäser för Borås - men kan de stå emot Tristin Walley, Adam Rönnqvist och Axel Nordström? Är detta en framtida SM-final? Inte omöjligt, som det heter.
 
  TIS 9 MARS
  FIBA EUROPE CUP 1/8-DELSFINAL
 
18:00          
KSC Szekszard FIBA Youtube Hainaut
1/8-final Kalenderlänk    1/8-final             

Egentligen skulle jag bara haft en bild på Elin Gustavsson för det är henne vi vill se. Helt ärligt vet jag inte ens vilket land Szekszard är förrän jag googlat. Nu vet jag att det bor drygt 30 000 människor i den lilla ungerska staden, detta kommer garanterat i fredagens quiz. Det är åttondelsfinal och inget två-mötes-tjafs. En match, do or die. Allez Hainaut, allez Elin!
 
  ONS 10  MARS
 
         18:04          
Norrköping    SBL Play Umeå BSKT
    18-6   Kalenderlänk 5-19          

Jag gillar ju verkligen Umeå och deras coach Boris Balibrea. De bygger med vad de har och har visat prov på sportsmanship i många situationer. I förra mötet lagen emellan krockade Norrköpings amerikaner Phil Carr och Kamau Stokes så kraftigt att de svimmade och fick föras till sjukhus. Umeå gick med på att bryta matchen. Se hela människan som vi säger i Svensk Basket. 
 
  TORS 11  MARS
  EUROLEAGUE MEN
 
20:50          
Real Madrid   V Sport 1 FC Barcelona
17-11 Kalenderlänk 20-8          

EL CLÁSICO DELUXE! Ikonen Pau Gasol är tillbaka i FC Barcelona efter 20 år i NBA. Viaplays kommentator Magnus Dahlborn är så till sig att han vet varken ut eller in. Räkna med att Real Madrid inte vill något hellre än att tvåla dit den katalanske hemvändaren. Förhoppningsvis är svenske Jeffery Taylor tillbaka från skada också. 

Övriga matcher:
SBL Dam 19:00 Alvik Basket - Norrköping Dolphins

 
  FRE 12 MARS
 EUROLEAGUE WOMEN QUARTERFINAL - GAME 2
 
19:04          
Avenida      FIBA Youtube Spar Girona
3-3 Kalenderlänk  6-0          

Frida Eldebrink är en av kuggarna i detta Girona som fick kvala sig in till Euroleague men nu står i kvartsfinal. Ska hon tillsammans med Sonja Vasic (fd Petrovic) och spanska legendaren Laia Palau kunna tvåla dit spansk baskets största power house? Det vore en sensation. Detta är den andra matchen av två där det sammanlagda resultatet räknas.

Övriga matcher:
SBL Herr 18:04 BC Luleå – Jämtland Basket
SBL Herr 19:04 Nässjö Basket – Umeå BSKT - GRATIS
SBL Herr 19:04 Fryshuset Basket – Södertälje BBK 

 
  LÖR 13 MARS
 SBL HERR
 
17:04          
Norrköping  SBL Play Borås 
18-6 Kalenderlänk 15-8          
 MATCHEN VISAS GRATIS 

Den här ser jag verkligen fram emot. Borås har tagit av sig uppvärmningsställen, gott folk. Det har faktiskt bara blivit bortasegrar mellan dessa lag denna säsong så vi får väl hålla Borås som favoriter, säkerligen till deras coach Henrik Svenssons stora förtret då ingen älskar att slå ur underläge som han. Tim Schüberg mot Avery Woodson blir en härlig guard fight också.
 
  SÖN 14  MARS
  NBA
 
21:00          
Golden State  Sportkanalen/Cmore Utah Jazz
19-18 Kalenderlänk 27-9          

Ett av NBA:s mest ikoniska lag under 10-talet är Golden State Warriors med fixstjärnan Stephen Curry i förarsätet. Han är även i år en NBA All Star och en av de mest sevärda spelarna. Warriors är inte längre den maskin de var för några år sedan men blixtrar fortfarande till. Utah Jazz däremot är NBA:s bästa lag när detta skrivs och verkar kunna spela mot alla. Kan de gå hela vägen? Få tror det men njut av deras lagspel denna söndag kväll på Sportkanalen!

I SBL Dam är det nästan full omgång även om ingen av matcherna sticker ut mer än någon annan. Dock tipsar jag om en härlig eftermiddag på SolidSport för basketälskare. Jag skulle nog välja Eos mot A3 för att se hur A3 nu spelar efter nyförvärv och skadeproblem, jag gillar även Eos kommentatorer Knubbe Nordqvist och Johannes Grufstedt.


Övriga matcher på SolidSport:
SBL Dam 14:00 Uppsala Basket - Visby Ladies
SBL Dam 14:30 Högsbo Basket - Helsingborg
SBL Dam 17:00 Wetterbygden Sparks - Södertälje
SBL Dam 17:30 IK Eos - A3 Umeå
SBL Dam 18:00 Luleå Basket - Mark Basket

 
Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info