Hoppa till sidans innehåll

Webbinarium med Alex Sarama

17 MAR 2021 11:24
”Många tankar och idéer kring hur man effektivt kan lägga in beslutsfattande och spel i sina övningar” – det var en av deltagarkommentarerna efter gårdagens webbinarium om spelarutveckling med Alex Sarama, Basketball Immersion.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2021 11:24

Under en timme bröt Alex ned några av de övningar som finns på Svensk Baskets Youtubekanal och beskrev lärandet i övningarna. Vi fick se hur olika ”constraints” (constrained led approach) kan forma lärandet;

”När du kickar ut bollen från attack måste din bröstkorg vara vänd mot korgen”, ”Du får bara passa enhandspass från studs”, ”Golden snitch (en belöning) till den som klarar attacken med en studs”, ”3p för layup, 3p för trepoängare, 0p för midrange-skott”. 

Vi fick också se olika sätt att initiera en övning med övertag och hur man kan göra en och samma övning varierad, helt i linje med de fem gyllene principer som finns beskrivna i Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling.

Alex gav också exempel på hur man kan ge en enskild spelare som har kommit långt i sin utveckling en ”constraint” som gör utmaningen större för just denna spelare i en och samma övning;

”Dina poäng räknas bara om du avslutar med vänster hand”, eller att man i en 1mot1-övning med övertag ger ett reducerat övertag för de spelare som har kommit längre i sin utveckling eller har ett fysiskt övertag.

 

Webbinariet finns att se i efterhand på www.basketutbildning.se.

På Svensk Baskets Youtubekanal hittar du ett stort antal inspelade övningar som Alex håller i:

U11-U12
U13 och uppåt

 

Vi skulle också rekommendera att följa Alex Sarama på Twitter, @AlexJSarama samt Basketball Immersion. 

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info