Hoppa till sidans innehåll

adidas ny samarbetspartner för SBBF

14 SEP 2020 11:00
Idag presenterar adidas och Svenska Basketbollförbundet ett nytt samarbete. Samarbetet befäster adidas närvaro inom Svensk Basket både för herrar och damer.
  • Skapad: 14 SEP 2020 11:00

Samarbetet innebär att adidas blir exklusiv textilpartner till SBBF och de svenska basketlandslagen (SWEDEN BASKETBALL) vilket gör att alla dam- herr- och ungdomslandslag kommer att spela i adidas. Dessutom kommer avtalet som produktleverantör innebär ett nära samarbete med förbundet, lagen och spelarna för att kunna ta fram de absolut bästa produkterna.  

– Detta samarbete tillför mycket energi och förstärker Svensk Basket. adidas är ett innovativt och folkkärt varumärke inom idrottssverige och har dessutom en hög profil inom basketen globalt med flera svenska basketstjärnor, NBA- och WNBA-stjärnor som ambassadörer. Att samarbeta med adidas passar extremt väl in den varumärkesutveckling som Svensk Basket nu gör, säger Steve Dippel, kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet.

- Att inleda samarbetet med landslag är alltid ett hedersuppdrag. Svensk Basket är i en spännande fas, med siktet inställt på EM-turneringar både på herrsidan och damsidan nästa år. Basket är dessutom en sport som påverkar flera delar i samhället utanför själva sporten, som tex kulturen och modeindustrin. Vi vet att genom sport har vi styrkan och möjligheten att påverka människors liv och detta är något vi delar med Svenska Basketbollförbundet, säger Elin Sundell Nilsson, Sports Marketing Director, adidas Norden.

Herr- och damseniorerna kommer att debutspela i de nya matchdräkterna under de kommande landskamperna mot Israel respektive Nederländerna och Kroatien i november.

Håll dig uppdaterad med basketnyheter från adidas via @adidasHoops på Instagram.

För ytterligare information, kontakta: 
Henrik Hallberg
Nordic Snr PR Manager EIM & Newsroom
Email: This is a mailto link
Tel: +46 70 – 754 91 50

Stephen Dippel
Kommersiell chef, SBBF
Email: This is a mailto link
Tel: +46 72 - 969 51 79


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info