Hoppa till sidans innehåll

Amanda Zahui söker baskethjältar i pandemin!

20 JAN 2021 16:59
Initiativet Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället
med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför
söker nu Amanda Zahui, Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra.
  • Skapad: 20 JAN 2021 16:59

Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill man sätta ljuset på dessa hjältar och lyfta deras engagemang för barn och ungdomar.

Loka Heroes och Svensk Basket uppmanar nu Basketsverige att nominera sina LOKA Lockdown Heroes, personer som gjort något särskilt kreativt under pandemin, eller som helt enkelt har betytt extra mycket för laget eller klubben. Svenska basketstjärnan och WNBA-meriterade centern Amanda Zahui testade positivt för covid-19 i höstas och tycker det är viktigt att hylla alla hjältar som kämpar trots det svåra läget.

– 2020 har varit ett tufft år för många, med olika utmaningar och svårigheter. Därför är det extra viktigt att vi sprider hopp och kärlek omkring oss, vi behöver det i tider som dessa! Oftast har man någon särskild person i sitt liv som man peppas och inspireras av, därför är det magiskt att få lyfta fram just dessa personer i ljuset med LOKA Lockdown Heroes, säger Amanda Zahui.

Inom basketen har man sett prov på flera exempel där tränare, spelare och föräldrar engagerat sig extra mycket för att barn och ungdomar inte ska tappa motivationen under pandemin.

– Vi vet att detta kommer att passera men det är inte alltid lätt att hålla modet uppe, då gör det en jätteskillnad om det finns någon som peppar dig i din närhet. Hellre en nominering för mycket än en för lite, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Vem som helst kan nominera en person genom att ladda upp en videohälsning på sociala medier och tagga @lokaheroes eller #LokaLockdownHeroes, eller genom att skicka in en videohälsning som ett meddelande till Loka Heroes.

- Efter ett år med restriktioner och utmaningar att utöva sin idrott vill vi passa på att hylla de som kämpat på och kanske också hittat nya sätt att träna. Så berätta för oss varför någon du känner är en LOKA Lockdown Hero och vad hen gör eller har gjort för dig eller ditt lag under pandemin!, säger Anna-Stina Hallberg, Marknadschef LOKA. 

Om Loka Heroes
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport, därför tror vi på att basket kan göra skillnad inom två av samhällets stora utmaningar - hälsa och mångfald. Loka Heroes stöttar Heroes med finansiering, kunskap, utrustning, nätverk och kommunikation att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Sedan starten 2016 har Amanda Zahui B. varit ambassadör för Loka Heroes.

Läs mer på lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes.

Presschef Spendrups: Rose–Marie Hertzman, This is a mailto link, 0708-95 25 67 Marknadschef Loka: Anna-Stina Hallberg, This is a mailto link, 070 202 92 17 Projektledare Svenska Basketbollförbundet: Mats Elsnitz, This is a mailto link, 070-676 45 20

Om Loka
Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

Om Svensk Basket
En gränslös gemenskap där en livslång passion skapar vinnare för livet. Så lyder vår vision och vi ska ta oss dit på sättet vi är. Se hela människan, våga ta ställning och se olikheter som nycklar till framgång. I Svensk Basket är vi över 100 000 medlemmar och 37 000 spelare som finns över hela landet. Vi är den fjärde mest populära sporten i Sverige bland ungdomar.

Skribent: Isac Solinaw
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info