Hoppa till sidans innehåll
Foto: MAXIM THORE

Ansökan om Coronastöd öppnar 15 oktober

09 OKT 2020 11:09
Mellan den 15 oktober och den 26 oktober (till klockan 12.00) är ansökan öppen för alla SBBF:s föreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och kostnader perioden 1 juli till 30 september.
  • Skapad: 09 OKT 2020 11:09

Riksidrottsförbundet, RF, ansvarar och administrerar ansökningarna som görs under fliken Idrottsmedel i IdrottOnline.

Artikeln uppdateras löpande utifrån RF:s information.

Regeringens krispaket till föreningarna - på grund av Coronapandemin - uppgår till en miljard kronor och kommer att delas ut under två tidsperioder, kvartal 3 och kvartal 4. 

Ansökan för den första perioden för kvartal 3, som sträcker sig mellan 1 juli och 30 september, är öppen mellan 15-26 oktober (till klockan 12.00) och görs under fliken Idrottsmedel i IdrottOnline. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

Stödet är till för alla föreningars överlevnad under den tuffa tiden som pandemin har inneburit. Ekonomiskt stöd till verksamhet och evenemang för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten är dessutom prioriterat av RF.

Läs RF:s dokument inför ansökan
Mer om vad man kan och inte kan ansöka om stöd för, vilken redovisning som krävs samt hur de prioriterar fördelningen av stödpengarna i länkarna nedan:

Hjälp med ansökan
RF sköter om och administrerar ansökan. Det är även RF som sedan fördelar det ekonomiska stödet till alla föreningar. Därför erbjuder RF flera hjälpinsatser inför och till föreningarnas ansökan. Främst via RF-SISU:s distrikt och deras idrottskonsulenter.

Förutom via RF-SISU distrikt kan man som förening även kontakta RF för frågor kring ansökan via mejladressen: This is a mailto link

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info