Hoppa till sidans innehåll

Är du vår nya Generalsekreterare?

18 SEP 2020 07:11
Svenska Basketbollförbundet söker nu efter vår nästa generalsekreterare, med uppdrag att fortsätta driva den utvecklingsresa som påbörjats inom Svensk Basket. Vill du leda den fortsatta resan tillsammans med oss? Sista ansökningsdag är 11 oktober.
  • Skapad: 18 SEP 2020 07:11

Rekryteringen görs i samarbete med Signera Rekrytering. 
Läs jobbannonsen och ansök här >>>

----------------------------------------------------------

Svensk Basket har arbetat fram en ny strategi till 2025. Den gemensamma visionen är ”Svensk Basket – där gränslös gemenskap och livslång passion skapar vinnare för livet”. Strategi 2025 inkluderar alla som är involverade i vår sport i Sverige. Resan mot 2025 har bara påbörjats och vi är övertygade om att vi når våra målområden ”att vara, växa och vinna” tillsammans. Hur vill du vara med och bidra på den fortsatta resan?

Som generalsekreterare blir ditt uppdrag att leda och fortsätta driva den utvecklingsresa som påbörjats inom Svenska Basketbollförbundet, att aktivt arbeta med vision och målstyrning utifrån förbundsstyrelsens direktiv och att lyfta svensk basket genom att få förbundskansliet, distrikt och föreningar delaktiga i utvecklingen.

Generalsekreteraren leder och ansvarar för förbundskansliets 16 medarbetare och rapporterar till förbundets ordförande. I din roll ansvarar du strategiskt och operativt för att leda, fördela samt följa upp kansliets arbete. Du ansvarar för förbundets budget och verksamhetsplanering med kort- och långsiktiga mål. Verksamheterna du är ytterst ansvarig för sträcker sig från barn- och ungdomsverksamhet, breddidrott till landslagsnivå. För oss är det särskilt prioriterat att involvera, motivera och nyttja kraften hos distrikt, föreningar och samarbetspartners.

Du är tillsammans med andra sakkunniga förbundets talesperson och ambassadör internt såväl som externt gentemot beslutsfattare inom övrig idrott, politiker och näringslivsföreträdare. Vidare företräder och representerar du förbundet i både nationella och internationella sammanhang.

Tillsammans med dina medarbetare på kansliet är ni kugghjulet som utvecklar och administrerar stora delar av svensk basket. I detta arbete krävs att vi utmanar processer och arbetssätt för att säkerställa att vi ligger i framkant och anpassar oss till en föränderlig omvärld. Kansliet finns i Idrottens Hus vid Skanstull, Stockholm.

Vem är du?
Vi söker en erfaren och dokumenterat skicklig ledare med erfarenhet av förändringsarbete, verksamhetsutveckling och av att skapa vision, mål och struktur.  Du har erfarenhet av personal- och övergripande verksamhetsansvar liksom ekonomi- och budgetarbete.

Utöver en relevant utbildningsbakgrund har du kunskap om idrottsrörelsen och erfarenhet från föreningsliv, styrelse- och/eller klubbarbete. Erfarenhet inom basket är meriterande. Vi ser gärna att du har kombinerad erfarenhet från såväl kommersiell som ideell verksamhet.

Som person behöver du vara en erfaren, trygg, inspirerande och tydlig ledare med dokumenterat goda resultat av att driva utvecklingsarbete. Du är strategisk samtidigt som du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att planera, organisera och prioritera aktiviteter.

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan hantera de olika intressegrupper som finns i form av anställda, styrelse, distrikt och föreningar. För att lyckas i denna roll är förmågan att samarbeta och samverka med andra genom ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt avgörande.

Svensk Basket förutsätter att du som söker tjänsten delar våra värderingar ”Olikheter är vägen till framgång, vi ser till hela människan och vi vågar! ”.

Välkommen med din ansökan!
Känns detta som ett uppdrag för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Svenska Basketbollförbundets nya generalsekreterare via signerarekrytering.se.

Sista ansökningsdag är den 11 oktober, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Priscilla Paulin, 070-456 63 65.

------------------------------------------------------------

Rekryteringen görs i samarbete med Signera Rekrytering. 
Läs jobbannonsen och ansök här >>>


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info