Hoppa till sidans innehåll

Borås Basket och Borås Stad inleder unikt samarbete

30 OKT 2019 08:00
Vid årsskiftet startar Borås Basket och Borås Stad upp "Funkis till jobb", ett idéburet offentligt partnerskap, där föreningen genom sin verksamhet bidrar till att fler personer som har begränsningar i arbets­förmågan kommer i arbete.
  • Skapad: 30 OKT 2019 08:00

Ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) är ett samarbete mellan kommuner och ideella orga­ni­sationer. Genom detta IOP är planen att bidra till att fler personer som har begräns­ningar i arbets­för­mågan beroende på funktionsnedsättning kommer i arbete och samtidigt kan bli en del av föreningslivet. Även arbetsgivare ska få stöd och kunskap om hur man be­möter personer med funkt­ionsnedsättning.

- Borås Basket har i sin verksamhet ett starkt samhällsengagemang för att alla ska kunna vara delaktiga i såväl idrott som arbetsliv. Vi känner oss mycket inspirerade till att konkret ha möjlighet att bidra till att öka kunskapen om funktionsnedsättningar, synliggöra att arbetsmarknadsfrågor är en jättestor funktions­hinderfråga och inte minst att öka jämlikheten på arbetsmarknaden, säger Borås Baskets ordförande Maria Wiland.

Partnerskapet kommer att pågå i tre år, från 1 januari 2020 till 31 december 2022. En projektledare ska driva partnerskapet och leta för målgruppen lämpliga och anställ­ningsvilliga arbets­givare. Projektledaren kommer att sam­verka nära med utsedda hand­läggare på Jobb Borås. Det kommer att finnas en styrgrupp med representanter för Borås Basket liksom en närings­livsrepresentant, lämpligen från något företag bland föreningens samarbetspartners, projektledaren samt Borås stad Arbets­livs­förvaltningen och Sjuhärads Samordningsförbund.

Läs mer om samarbetet på Borås Baskets hemsida >>>


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info