Hoppa till sidans innehåll

Bulls och Bucks årets Jr. NBA-mästare!

03 MAR 2020 08:00
Förra veckan avgjordes Jr. NBA-finalspelet för Stockholm respektive Skåne/Göteborg, och det blev härliga finaldagar med spännande matcher och tävlingar. Jr. NBA arrangeras för femte året i Sverige i samarbete med NBA.
  • Skapad: 03 MAR 2020 08:00

Den här säsongen är det pojkar och flickor födda 2006-2007 som har deltagit i de två Jr. NBA-ligorna. En bestående av lag från Stockholm och en liga med lag från Göteborg och Skåne. Lagen har spelat grundspel under skolloven, där de högst placerade lagen avancerade till slutspel. 
Den 27 februari arrangerades finalspelet i Brännkyrkahallen i Stockholm följt av finalspel för ligan Skåne/Göteborg i Valhalla Sporthall i Göteborg lördagen 29 februari.

Det bjöds på spännande och jämna semifinaler och finaler i båda ligor. I Stockholm gick Chicago Bulls (Blackeberg) till final efter att man besegrat Milwaukee Bucks (AIK) i semifinal. Phoenix Suns (Fryshuset) besegrade Clippers (Kungsholmen) i semifinalen. I finalen så var det Chicago Bulls som dominerade, och tog hem Jr. NBA-titeln.

I Göteborg tog sig Milwaukee Bucks (Högsbo) och Sacramento Kings (Lobas) till final efter att besegrat Philadelphia Sixers(Högsbo) respektive Minnesota Wolves (Malbas). Och den slutgiltiga bataljen blev en jämn och spännande match, där Bucks till slut fick ta emot NBA-ringarna och titulera sig Jr. NBA-mästare 2020!

Förutom matcherna så bjuds samtliga spelare som deltagit i ligan in till en Jr. NBA-träning samt Skills Challenge Competition. Finaldagen är den verkliga höjdpunkten på säsongen då den besöks av en av NBA:s ambassadörer och en NBA-tränare. I år var det Adrian Carrion från NBA och tidigare NBA-spelaren Jiri Welsch som var på plats.

I Skills Challenge tävlingen fick deltagarna en riktig utmaning i koordination, dribbling och passningsförmåga samt skott och layups. Spelarna genomförde fartfyllda och energiska träningar ledda av Adrian, följt av en frågestund med Jiri där alla fick chansen att ställa frågor om hur det är att spela i NBA, varför han började spela basket och vad man ska tänka på för att lyckas med sin basketkarriär.

- Jr. NBA är ett jättespännande koncept med en lite annorlunda spelform eftersom vi spelar mixat tjejer och killar. Spelare på alla nivåer får plats och utrymme, nybörjare likväl spelare med flera års erfarenhet kan spela tillsammans och med varandra i samma lag. Stämningen är alltid på topp och domineras av spelglädjen. Tror verkligen att Jr. NBA är ett verktyg för att inspirera barnen att få ett genuint intresse för basket likväl att få de etablerade spelarna att fortsätta spela, säger Henrik Smedberg, projektledare Jr. NBA på SBBF.

FILMER (Jr. NBA Finals i Stockholm)
Kommer snart.

BILDER
Jr. NBA Finals i Stockholm >>>

Läs mer om Jr. NBA på:
www.jrnbaleague.se
www.jrnba.com 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info