Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren

Dags för Riksmästerskapen 2019-2020!

11 OKT 2019 13:18
202 matcher under helgen. Tangerat rekord för deltagande lag. Idag startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med gruppspel på 23 spelorter spritt över hela Sverige.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2019 13:18

- Totalt är det 128 lag som deltar, vilket är tangerat rekord från förra säsongen, berättar Thomas Göransson, ansvarig för RM. 202 matcher spelas under helgen på 23 olika orter i totalt 31 grupper. Mycket basket runt om i Sverige denna helg alltså, riktigt kul!

Kul är också att nya lag som Lugi, KFUM Skellefteå, Bräcke SK är med.

I Stockholmsområdet är det elva föreningar som arrangerar gruppspel (Alvik Basket, Haga Haninge, Hammarby Basket, Bollstanäs BK, KFUM Lidingö, Skuru Basket, Åkersberga Basket, KFUM Blackeberg, Järva Devils, Huddinge, FUBB). I Södertälje kommer det bli en riktig baskethelg då man arrangerar fyra gruppspel, en i respektive ålderskategori.

Men även i städer som Malmö, Arvika, Nässjö, Göteborg, Ockelbo, Norrköping, Luleå, Lund, Katrineholm, Uppsala och Motala/Linköping kommer helgen fyllas med tävlingsnerver, spännande matcher och härliga minnen.

Se matcherna på SolidSport
I år kommer man också att kunna se många av matcherna på SolidSport. Grupparrangörerna kan väja att sända matcher från sin hall.
Här hittar du samlingslänkar för helgens sändningar:

SolidSport: RM Flickor U15 >>>
SolidSport: RM Pojkar U15 >>>
SolidSport: RM Flickor U16 >>>
SolidSport: RM Pojkar U16 >>>

- Vi önskar att RM blir en upplevelse och en trevlig helg som lämnar efter sig positiva minnen, fortsätter Thomas. Det är viktigt att vi hela tiden påminner oss om att RM är till för spelarna och de deltagande lagen, där vi bemöter varandra med respekt och är goda föredömen. På detta sätt skapar vi en helhetsupplevelse där spännande matcher och härliga prestationer präglas av goda värderingar i en juste idrottsanda.

Spelare, ledare och föräldrar - använd gärna #RMbasketse på sociala medier för att dela era minnen från helgen!

Om Riksmästerskapen
RM spelas varje säsong för flickor och pojkar som är 15 och 16 år gamla. Under säsongen spelas det gruppspelsomgångar där lagen kvalificerar sig vidare ifrån. RM avslutas med en Final Four-helg, där de bästa lagen i respektive ålderskategori gör upp om RM-guldet.

RM:s hemsida >>>
Alla grupper och spelplatser för Omgång 1 >>>
Resultat från RM hittar ni här >>>

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info