Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren.

Dags för Riksmästerskapen 2020-2021!

16 OKT 2020 13:42
Idag startar årets upplaga av Riksmästerskapen för flickor och pojkar U15 och U16 med 122 deltagande lag som spelar gruppspel på hos 24 arrangerande föreningar spritt över hela Sverige.
  • Skapad: 16 OKT 2020 13:42

I Stockholmsområdet är det tio föreningar som arrangerar gruppspel (Åkersberga, Blackeberg, AIK, Hammarby, Bollstanäs, Huddinge, Skuru, Djursholm, Lidingö och Sollentuna). I Södertälje kommer det bli en riktig baskethelg då man arrangerar fyra gruppspel, en i respektive ålderskategori.

Men även i Norrköping, Luleå, Göteborg, Arvika, Malmö, Ockelbo, Umeå, Lund, Lomma och Uppsala kommer helgen fyllas med tävlingsnerver, spännande matcher och härliga minnen.

Covid-19
Coronapandemin fortsätter att påverka alla delar av samhället, och så även idrottsevenemang. Svenska Basketbollförbundet har tagit fram instruktioner och protokoll för genomförandet av matcher och mindre sammandrag, och det är viktigt att alla arrangerande föreningar och deltagande lag följer dessa rekommendationer.

Här hittar du SBBFs Covid-19 protokoll för matcher och mindre sammandrag >>>

Se matcherna på SolidSport
Istället för att följa med ditt lag på plats, så kan du se matcherna online. I år kan du se många av matcherna på SolidSport. Grupparrangörerna kan väja att sända matcher från sin hall.

Här hittar du samlingslänkar för helgens sändningar:
SolidSport: RM Flickor U15 >>>
SolidSport: RM Pojkar U15 >>>
SolidSport: RM Flickor U16 >>>
SolidSport: RM Pojkar U16 >>>

#RMTop10 - skicka in era bästa highlights
Som ni alla vet är basket en sport som är gjord för highlights! Nu lanserar vi RM Top 10 för att ni ska kunna se det bästa som händer ute i landet.

Alla kan delta i RM Top 10. Det handlar om att spela in highlights från matcherna i helgen och skicka in dem till SBBF eller publicera i sociala medier. Det går lätt att göra genom exempelvis SolidSports reprisverktyg. Vi sammanställer de tio bästa highlightsen och publicerar i våra sociala medier.

För RM kommer vi att prioritera highlights som handlar om buzzer beaters, snygga passningar och dribblingar eller skönt lagspel San Antonio Spurs-style. Det ligger i linje med vad vi vill åstadkomma och kommunicera med RM.
Man kan också delta genom att publicera highlights på Instagram med hashtag #RMTop10.

Om Riksmästerskapen
RM spelas varje säsong för flickor och pojkar som är 15 och 16 år gamla. Under säsongen spelas det gruppspelsomgångar där lagen kvalificerar sig vidare ifrån. RM avslutas med en Final Four-helg, där de bästa lagen i respektive ålderskategori gör upp om RM-guldet.

RM:s hemsida >>>
Alla grupper och spelplatser för Omgång 1 >>>
Resultat från RM hittar ni här >>>


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info