Hoppa till sidans innehåll

Danielle, Chioma och Jesper får plats i FIBA TIME-OUT 2.0

11 MAR 2020 10:20
Från elitspelare till sportchef? FIBA Europa har offentliggjort 51 deltagare som ska genomgå EU-projektet TIME-OUT 2.0. Danielle Hamilton-Carter, Chioma Nnamaka och Jesper Andersson är uttagna svenska deltagare.
  • Skapad: 11 MAR 2020 10:20

Det EU-finansierade Time Out-projektet genomfördes för första gången 2017-2018 och är ett stort utbildningsprojekt med huvudsyfte att ge elitidrottare en karriär i idrotten efter elitspel. Projektet riktar sig till basketspelare som är inne på sina sista år i basketkarriären, eller som nyligen lagt skorna på hyllan och som vill fortsätta sitt engagemang inom idrotten efter karriärens slut.

Bland deltagarna i gruppen finns spelare med många meriter från högsta nivå, både europamästare och spelare med hundratals landskamper.
Danielle Hamilton-Carter, Chioma Nnamaka och Jesper Andersson har blivit uttagna från Sverige. Uttagningen har gjorts efter en nationell ansökan där SBBF varit delaktiga. Därefter har de sökande genomgått intervjuer innan man blev uttagen.

- Sverige har återigen fått med tre mycket kvalificerade elitspelare som är i slutet av sina respektive karriärer, på den prestigefulla EU-finansierade FIBA-utbildningen Time Out säger Lena Wallin-Kantzy, projektansvarig hos SBBF.

I den första omgången som startade 2017 var Anna Barthold (som dessutom tog en mastersexamen), Kenny Grant Jr och Andrew Pleick med från Sverige.
- Nu är det dags för Jesper, "Dani" och Chioma. Det ska bli spännande att följa deras resa. Sverige har alltså tre platser av 51, sammanlagt representeras 27 nationella förbund.

Här är listan på alla deltagare >>>  

Utbildningen startar i juni och håller på i 18 månader, och man utbildas i områden som "Leadership and management", "Basketball Management", "Talented Athlete Lifestyle Support (TALS)" och FIBA Basketball Manager".

- Dubbla karriärer är en mycket viktig framtidsfråga för oss av två skäl. Först handlar det om karriärövergången från spelare till det civila, en fråga som vi måste ta på större allvar. Spelare, föreningar och förbund behöver planera långsiktigt. säger Lena Wallin-Kantzy.
- För det andra handlar det om rekryteringen till poster som klubb- och sportchefer. En roll som kräver utbildning och kompetens inom områden som ledarskap, ekonomi, marknad och idrottens organisation. En hel del av detta fås i denna utbildning men det finns ju ett antal högkvalificerade utbildningar även i Sverige.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info