Hoppa till sidans innehåll

"En boll - en dröm" fortsätter hos Svensk Basket

30 JAN 2021 12:00
Paulina Herslers och Matilda Claessons podcast ”En boll – en dröm” får ett nytt hem, hos Svensk Basket. En gång i månaden kommer de att intervjua en basketspelare och samtidigt berätta om sina liv som basketspelare i Italien respektive Södertälje.
  • Skapad: 30 JAN 2021 12:00

– Det ska bli enormt kul att få fortsätta vår podd under Svensk Basket och nå ut till större delar av basketvärlden, vi hoppas lyssnarna kommer tycka det är lika roligt som vi gör, säger Paulina och Matilda.

Paulina Hersler och Matilda Claesson lärde känna varandra när de spelade i Södertälje och blev bästa vänner. Därefter har deras respektive basketkarriärer tagit olika vägar men vänskapen har alltid varit lika stark. När de 2019 bestämde sig för att spela in sina samtal och sända dem som en podcast blev det en unik bild in i basketproffslivet. I podden diskuteras allt från minnen till nuvarande situationer med klubbar och vad som är roligt och jobbigt med proffslivet. Just nu är Paulina proffs i Italien och med i damlandslaget medan Matilda spelar i SBL dam och jobbar parallellt som sjuksköterska.

– Jag har lyssnat på deras podd ett tag nu och de har ett roligt och prestigelöst anslag. Paulina och Matilda har tidigare intervjuat svenska basketspelare så vi bestämde att vi skulle satsa på det i fem avsnitt framöver, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Först ut i raden är Klara Lundquist, Alviks 21-åriga stjärnskott som just nu dominerar SBL dam i nästan alla statistikkategorier.
– Klara är en grym tjej som är ett riktigt stjärnskott med en spännande resa. Hon har mycket intressant att dela med sig av både på och utanför plan, säger Paulina Hersler.

Podden "En boll - en dröm" publiceras på tisdagar en gång i månaden, med start 2 februari. Du kan lyssna på podcasten via Spotify, Anchor, Google Podcasts, Breaker och Radio Public.

Följ Svensk Basket på Spotify >>>

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info