Hoppa till sidans innehåll

En solidaritetsönskan från Johan Stark

19 MAR 2020 15:08
Låt oss hjälpa varandra! 💛 Med det rådande läget skickar SBBF:s generalsekreterare Johan Stark en solidaritetsönskan till alla föreningar. Se och läs hans hälsning här.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2020 15:08

Vi vet att många just nu kräver återbetalningar från vårens cuper och turneringar som tvingats ställa in eller flyttats. Men arrangörsföreningarna står just nu inför enorma konsekvenser, organisatoriskt och ekonomiskt - och kan riskera att t.o.m gå i konkurs.

Vi ber er därför att låta arrangörsföreningarna få tid på sig att ordna detta, precis som SBBF just nu jobbar för att få en överblick av det ekonomiska läget för hela Basketsverige. Tillsammans är vi Svensk Basket! 💛

----------------------------------------------------------------------

"Hej på er! Johan Stark, generalsekreterare på förbundet.

Som vill skicka en liten uppmaning, hälsning eller solidaritetsönskan kanske man ska säga till er föreningar. Det är ju många cuper som skulle spelats nu under våren, där osäkerheten är stor.

Det som händer nu är att många av de arrangerande föreningarna får krav på återbetalning tillbaka, på deltagaravgifter, cupkort osv.

Skulle vilja lägga en stilla vädjan om att ni föreningar, om ni kan, ligger lite lågt med kraven på återbetalning. Konsekvenserna för de arrangerande föreningarna är enorma. 

När vi gjort en överslagsräkning för Svensk Basket med konsekvenserna nu i mars/april med uteblivna cuper och slutspel och så vidare, så är vi uppe på en bra bit över 30 miljoner kronor i konsekvenser. Vi vet ju samtidigt att RF har inlett en förhandling med staten kopplat till kompensation.

Skulle vilja att vi avvaktar allihopa, att vi sitter lite lugnt i båten. Ge de här föreningarna som arrangerar cuper en möjlighet att hantera det här i lugn och ro. Konsekvenserna kan bli enorma, det kan t.o.m. bli så att hela föreningar ramlar omkull. 

Så ni som har möjlighet, avvakta lite grann med kraven på återbetalning. Så låter vi oss se hur det här spelar ut, och så får vi återkomma i frågan. 

I övrigt, hoppas att ni mår bra, tar hand om varandra. Tvätta händerna, skjut mycket treor - det finns många fina utomhuskorgar. Ha det bra!"


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info