Hoppa till sidans innehåll

Fans kan rösta fram SBL-pris

15 MAR 2021 15:00
För första gången kommer fans att kunna vara med och påverka vilka som får säsongens utmärkelser i SBL. 25% av rösterna kommer från publik röstning.
  • Skapad: 15 MAR 2021 15:00

– När de inte kan vara på plats i arenan och påverka med sitt hejande ska de i alla fall kunna påverka detta, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig Svenska Basketbollförbundet.

Utmärkelserna för SBL Dam och SBL Herr administreras och delas ut av Svenska Basketbollförbundet varje år. Från att ha delats ut av en jury övergick processen år 2016 till en omröstning bland media, lagkaptener och coacher. Nu läggs även supportrar till skaran som kan vara med och påverka var priserna hamnar. Röstningen startar den sista veckan av grundserien och avslutas två dagar efter den sista grundseriematchen i varje serie.

- Det är jättekul att få kunna involvera fansen i något så prestigefyllt som säsongens utmärkelser, särskilt en säsong som denna när de inte haft chansen att visa sitt stöd på plats och verkligen förtjänar att få sina röster hörda. Jag ser med spänning fram emot att se vilka vinnarna blir från en grundserie som bjudit på mycket underhållning och där väldigt många spelare imponerat på mig, säger SBL Dams ligakoordinator och kommunikatör Louie Söderberg.

Förfarandet är likadant för både SBL Herr och Dam.

– Det blir en perfekt temperaturhöjare inför slutspelet, och det blir även spännande att se om fansen tycker likadant som aktiva och media eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, ligakoordinator för SBL Herr.

Fansens röst utgör 25% av det totala röstantalet där övriga 75% ligger kvar hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener. Utmärkelserna kommer att delas ut under slutspelets gång. I år kommer inte priset ”årets matcharrangör” att delas ut på grund av uppenbara skäl.

Först ut är SBL Dam som nu går in i den sista grundserieveckan. Röstningen öppnar måndagen den 15 mars och är öppen till måndagen den 22 mars kl 07:00.

Länk till röstningsformulär för SBL dam >>>

Rösta via QR-koden nedan:

png.png

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info