Hoppa till sidans innehåll

Förlängda restriktioner för idrotten

30 MAR 2021 14:14
Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.
  • Skapad: 30 MAR 2021 14:14

Nu gällande restriktioner fram till 3 maj:

  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller om möjligt utomhus.
  • Idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller alla åldersgrupper.

 

  • Regeringen vädjar att verksamhet som inte är nödvändig och som drivs av stat, region och kommun hålls stängd. Privata gym, idrottsanläggningar och badhus omfattas inte av detta.

Kommuner och regioner kan fatta och fattar andra beslut än ovan restriktioner beroende på lokala smittläget. Därför kan restriktioner variera mellan kommuner.


Behöver du hjälp med att reda ut vad som gäller i en specifik kommun kan du kontakta våra RF-SISU distrikt. Här hittar du kontaktuppgifter: https://www.rf.se/omriksidrottsforbundet/hittainomidrottsrorelsen/

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info