Hoppa till sidans innehåll

Framtidens Idrottshall - var med på webbseminarium!

29 JUN 2020 14:01
1 september kan du vara med på ett webbseminarium om Framtidens Idrottshall. Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett stort behov av jämlika mötesplatser som främjar rörelse, gemenskap och hälsa.
  • Skapad: 29 JUN 2020 14:01

Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett stort behov av jämlika mötesplatser som främjar rörelse, gemenskap och hälsa. White arkitekter och Sveriges fem största förbund för inomhusidrott; Basketboll-, Gymnastik-, Handboll-, Innebandy-, och Volleybollförbundet, har tillsammans tagit fram ett innovativt koncept för Framtidens idrottshall för ökad rörelserikedom och rörelseglädje för fler.

Tillsammans vill vi verka för en bättre och mer jämlik folkhälsa!

Detta kommer vi att presentera i ett direktsänt webbinarium den 1/9 kl 9-11.30 där vi med inbjudna gäster diskuterar behovet av ökad fysisk aktivitet, av jämlik hälsa och hur rätt utformade miljöer kan understödja detta.

Webbinariet sker i samarbete med Träffpunkt Idrott. 

Program:

09.00 Inledning

  • En nationell kraftsamling för ökad fysisk aktivitet för fler barn och unga, mot en jämlik folkhälsa. Johan Holmsäter, nationell samordnare för fysisk aktivitet.
  • The active individual in the center of the design process – motivations and how to integrate them in the built environment. Oliver Vanges, LOA-fonden
  • Framtidens Idrottshall - presentation av arbetet med och resultatet av projektet Framtidens idrottshall. Daniel Glimvert, projektledare Gymnastikförbundet samt Rebecca Rubin och Niklas Singstedt, White arkitekter.
  • Rörelsefaktor - Hur planerar vi för idrott och rörelse i staden? Om arbetet med Rörelsefaktor, ett verktyg för att integrera fysisk aktivitet i planprocessen. Jonnie Nordensky, Riksidrottsförbundet.
  • Planeringsverktyg - stödjande fysiska livsmiljöer. Hur man skapar ett rörelserikt vardagsliv genom hållbar stadsplanering. Louise Didriksson, White arkitekter.

ca 11.30 Avslutning

Länk till anmälan: 
https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/4245584071414B51437840

 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info