Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Joulamo tillförordnad generalsekreterare

09 SEP 2020 13:59
Landslagsansvarige Fredrik Joulamo kommer att agera som tillförordnad generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet fram till att rekryteringen av en ny generalsekreterare är gjord. Joulamos förordnande startar den 2/10 när Johan Stark lämn
  • Uppdaterad: 09 SEP 2020 13:59

Rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare för avgående generalsekreterare Johan Stark har inletts. Fram till dess kommer alltså Fredrik Joulamo, 46 år, att agera som tillförordnad generalsekreterare utöver den tjänst som landslagsansvarig han innehar idag.

Fredrik Joulamo har arbetat för Svenska Basketbollförbundet sedan 2018 och har innan dess varit verksam som coach på många olika nivåer inom Svensk Basket, från Skåne till Luleå, på riksbasketgymnasium och som landslagscoach för både ungdomar och seniorer. 

- Jag ser fram emot att ta mig an detta uppdrag för en tid, och ska göra mitt bästa för att vi inte ska tappa fart nu när Johan Stark går vidare. Vi är inne i en progressiv och spännande tid och det känns hedrande att fått förtroendet att leda förbundskansliet framåt. Jag har en fantastisk grupp av kollegor runt mig i detta, och känner mig helt trygg i att fler än jag kommer att kliva fram och ta större ansvar fram till en permanent GS är på plats, säger Fredrik Joulamo.

Tillsättningen av en tillförordnad generalsekreterare är ett av de första beslut den nya förbundsstyrelsen med ordförande Susanne Jidesten har tagit. Det ger en möjlighet för verksamheten att fortsätta det inslagna arbetet under den tid rekryteringsprocessen pågår, något som är viktigt inte minst med tanke på den speciella säsong som nu stundar i skuggan av Covid-19.

- Jag är mycket glad att Fredrik har accepterat uppdraget som tf GS. Fredrik har gedigen erfarenhet inom Svensk Basket och står för ett tydligt, målinriktat och inkluderande ledarskap. Fredriks uppdrag blir nu att tillsammans med övriga förbundskansliet skapa förutsättningar för att hålla i den energi och lust som finns för den utvecklingsresa som Svensk Basket befinner sig i, säger Susanne Jidesten.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info