Hoppa till sidans innehåll

Give&Go med Susanne och Danielle

29 JAN 2021 12:09
Svensk Basket lanserar den nya podcasten ”Give&Go med Susanne&Danielle”. Den handlar om…Svensk Basket! Värdar är Susanne Jidesten, ordförande för SBBF och Danielle Hamilton Carter, samtalsledare för Roundtable Talks och professionell basketspelare.
  • Skapad: 29 JAN 2021 12:09

Susanne & Danielle kommer varje avsnitt att bjuda in gäster för att diskutera aktuella ämnen samt lyssnarnas dilemman. Podcasten, som kommer ut med ett nytt avsnitt i månaden, ska fokusera på ett ämne som är aktuellt och relevant för basketledare i Sverige. Ordförande Susanne Jidesten arbetar med att leda styrelsearbetet och Svensk Basket på en övergripande nivå. Som generalsekreterare för Friskis&Svettis är hon också fast förankrad i en annan del av svensk idrott.

– Jag ser fram emot detta väldigt mycket, det är första gången jag är värd för en podcast så det är lite spännande, säger Susanne Jidesten och fortsätter:
- Vi hoppas att hitta ämnen och gäster som talar om samma saker det talas om på coachmöten i föreningar, i bilen eller bussen på väg till match eller runt matbordet på en basketturnering. Man ska kunna lyssna på denna podcast som tränare, ledare, förälder eller spelare och känna igen sig. Vi pratar inte om strategier och policys, vi snackar om det som händer på golvet.

Danielle Hamilton Carter är en av Svensk Baskets mest meriterade spelare genom tiderna med JVM-silver, tre EM-turneringar, collegespel på Georgia Tech och professionell basketspelare i Europa på meritlistan. I somras ledde hon Roundtable Talks där Svenska Basketbollförbundet lät basketspelare med svart hud komma till tals kring rasism inom Svensk Basket. För henne är denna podcast även ett sätt att fortsätta det arbetet även om det är ett bredare anslag.
– Det finns många värderingar inom Svensk Basket som är fina, jag vill se hur dessa kommer till uttryck i verkligheten och träffa och lyfta en massa eldsjälar som varje dag verkar inom basketen.

Ett segment som är med i varje avsnitt är lyssnarnas dilemman. Lyssnarna kan anonymt skicka in berättelser som situationer som har uppstått där det kan vara svårt att veta hur man ska agera.
– Det är riktiga exempel som kan vara lite småroliga till verkliga dilemman där ens värdegrund sätts på prov, kanske situationer där man måste göra ett svårt val. Vi diskuterar dessa med våra gäster och försöker hitta lösningar, säger Danielle Hamilton Carter.

Susanne & Danielle kommer till varje avsnitt att bjuda in gäster, det kan vara människor verksamma inom Svensk Basket men också de som finns i periferin eller kommer utifrån. I det första avsnittet medverkar Jonas Morin, Huddinge Basket, Ali Tabrizi, Västra Hisingen samt Katinka Partridge, Fryshuset. Vad gör Coronarestriktionerna med oss och basketsporten står på agendan.

Någon brist på ämnen finns knappast.
– Det svåraste blir nog för den som ska klippa ihop ett program när fem eldsjälar ska snacka om sin passion, skrattar Susanne Jidesten.

Det första avsnittet av "Give & Go med Susanne & Danielle" sänds den 9 februari. Du kan lyssna på podcasten via Spotify, Anchor, Google Podcasts, Breaker och Radio Public.

Följ Svensk Basket på Spotify >>>

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info