Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD

Ingen ändring av publikrestriktioner

08 OKT 2020 15:44
Regeringen skjuter på beslutet om att höja gränsen för publik från 50 till 500 personer vid idrottsevenemang med sittande publik. Anledningen är ökad smittspridning.
  • Skapad: 08 OKT 2020 15:44

- Dagens besked innebär ett stort bakslag för våra föreningar. En ökning till 500 åskådare hade betytt oerhört mycket, så skör är ekonomin. Även mentalt har hela rörelsen ställt in sig på att vi ska kunna ta in fler åskådare. Det skulle ha varit den krycka vi behövde för att kunna gå själva, säger Fredrik Joulamo, tf generalsekreterare Svenska Basketbollförbundet.

- Samtidigt har Svensk Basket hela tiden sagt att vi vill ta ett samhällsansvar i detta, vi var de första som stängde ner verksamheten i våras för att människors liv och hälsa går före allt annat. Folket ute på basketgolven är fighters, de kommer att plocka fram det som krävs och visa ledarskap på alla nivåer

Men även om han är övertygad om styrkan i rörelsen vill Joulamo ändå vara tydlig med regeringen som adressat.
- I avsaknad av kryckan vi hade hoppats på kommer det ekonomiska stödet att behöva utökas,  säger Joulamo.

Regeringen meddelade idag att de utifrån rådande smittläge i samhället inte kan ta det formella beslutet att höja gränsen för publik till 500 personer vid idrottsevenemang som har anvisade sittplatser. Reglerna skulle ha börjat gälla från den 15 oktober, men beslut skjuts nu framåt och något nytt datum gavs inte.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info