Hoppa till sidans innehåll

Jag bryr mig inte om matchen för ett år sedan

10 NOV 2020 10:59
Samlingar inför landskamper är notoriskt korta, men uppladdningen inför lördagens EM-kvalmatch mot Israel är något utöver det vanliga. Sveriges förbundskapten Marco Crespi berättar om livet i kvalbubblan.
  • Skapad: 10 NOV 2020 10:59

– Vädret är riktigt dåligt. Det regnar, säger svenske förbundskaptenen Marco Crespi.

 De befinner sig i EM-kvalbubblan på Kreta. Stranden och havet ligger inom synhåll men det finns ingen anledning att gå dit. Ibland är det skönt att basket kan spelas inomhus.

– Det här är en väldigt speciell situation och det enda vi kan fokusera på är det som händer på planen, vår bubbla är basketplanen, säger Crespi.

 

Det är en match mellan två nya lag

Hans svenska landslag ligger på en stabil förstaplats i Grupp B i kvalet till EuroBasket 2021. Två vinster på två matcher. En av vinsterna kom mot Israel den 14 november 2019 — på dagen ett år innan returmötet som sker nu på lördag.

Sverige vann den första drabbningen, 77-40, i en match som aldrig hade någon nerv. Lördagens möte skulle ha skett på svensk mark, men en pandemi kom i vägen och istället har de tre lagen mötts upp i Grekland där de isolerar sig mot omvärlden så gott det går.

 Precis som för ett år sedan är Sverige favoriter och även om blågult levererade med råge på bortaplan i Tel Aviv vill coach Crespi inte höra något om forntidens bravader:

 

Läs resten av artikeln här:

https://basketlandslagen.se/nyheter/255--jag-bryr-mig-inte-om-vad-som-hande-for-ett-ar-sedan

Skribent: Johannes Grufstedt


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info