Hoppa till sidans innehåll
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Johan Stark går till ishockeyn

01 JUL 2020 15:02
Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark kommer att lämna sin tjänst för att bli ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.
  • Skapad: 01 JUL 2020 15:02

– Johan har gjort ett väldigt bra jobb för Svensk Basket och det är bara att gratulera ishockeyn, säger Mats Carlson, ordförande SBBF.

För Johan Stark är flytten till Ishockeyförbundet en spännande utmaning samtidigt som det svider lite i baskethjärtat. - Det är ett av de mest spännande uppdragen inom svensk idrott men samtidigt lämnar jag en härlig sport med rejäl framåtrotation, så är det ju, säger Johan Stark.

Svenska Basketbollförbundets styrelse kommer efter sommaren att starta upp en rekryteringsprocess för att hitta en ny generalsekreterare. Samtidigt finns idag ett förbundskansli som under Johans Starks ledning genomgått en omorganisation och med erfarenhet, kompetens och driv kommer att se till att tempo inte tappas.

– Tack vare Johans och våra medarbetares fina arbete är vi väl rustade för att fortsätta Svensk Baskets fina utvecklingsresa, säger Mats Carlson.

Det är ännu inte klart när Johan Stark lämnar sin tjänst, mer än att det sker under hösten 2020.
– Vi får prata ihop oss med ishockeyförbundet som vi har en väldigt god dialog med i många frågor redan nu, jag är inte orolig över det, säger Mats Carlson.

Johan Stark tillträdde som generalsekreterare för SBBF i februari 2018. Under hans tid på Svenska Basketbollförbundet har han genomfört flera stora förändringar på förbundskansliet, jobbat aktivt med att ena Svensk Basket och verkat för en förstärkt marknadsposition för sporten i Sverige.


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info