Hem / Nyheter från SBBF / Kristianstad Basket - årets idrottsförening!

Kristianstad Basket - årets idrottsförening!

KFUM Kristianstad Basket har blivit utsedda till årets idrottsförening alla kategorier av RF-SISU i Skåne. Det är ett fantastiskt betyg till föreningens styrelse och ledare som under pandemin visat sig vara urstarka.

Det är med stor stolthet Svenska Basketbollförbundet kan meddela att en av våra medlemsföreningar blivit årets idrottsförening i Skåne. KFUM Kristianstad Basket tilldelas priset med följande motivering:

KFUM Kristianstad Basket är en förening som fått fler lag och träningsgrupper trots corona-pandemin. Föreningens coacher har engagerat sig till fullo för att hålla träningar, i full samklang med rådande restriktioner. I slutet av mars 2020, efter tränings- och match-stoppet, omorganiserades det till uteträningar på Österängs basketplan. Det var inte alla spelarna som kom, men coacherna var där och det var endast vid riktigt busväder som träningarna ställdes in. Grunden till att föreningen klarat pandemiåret 2020 beror därför på coachernas otroliga engagemang. Det är deras insatser som gör att fler barn, vuxna och äldre hittar till basketen i Kristianstad.