Hoppa till sidans innehåll

Miki Herkel Cup i Södertälje

10 MAR 2020 11:42
Den 5-7 juni spelas Miki Herkel Cup i Södertälje. Det är 360 pojkar och flickor födda 2004-2005 som kommer att delta. Även 3x3 Miki Herkel Cup spelas, där är det NIU och RIG som kämpar om titeln bästa 3x3-klassen och spel i SM-veckan i Halmstad.
  • Skapad: 10 MAR 2020 11:42

Miki Herkel Cup är avslutningen på regionverksamheten som har pågått under året. Syftet är att utveckla så många spelare som möjligt med så hög kvalitet som möjligt. Grunden ligger i spelarutvecklingsplanen och en ledstjärna är att alla ska få tillgång till samma typ av träning, oavsett vilken förening man kommer från. Verksamheten mynnar ut i Miki Herkel Cup dit 15 spelare från respektive region är uttagna.
- Vi är glada över att återvända till en så rutinerad och bra arrangör som Södertälje, säger Monica Söderberg, eventansvarig på SBBF.

Varje spelare garanteras spel i minst tre matcher. Matcherna visas på SolidSport precis som förra året - ett erbjudande kommer senare till alla deltagare och anhöriga.

På plats finns även 90 ledare som genomför träningar, föreläsningar och arbetar med spelarna på och utanför planen. Den klassiska tipspromenaden där man testas på det man lärt sig under regionverksamheten genomförs självklart också. 

3x3 Miki Herkel Cup
Parallellt med detta pågår även 3x3 Miki Herkel Cup. Det blir det andra året som våra godkända idrottsutbildningar (NIU & RIG) ges tillfälle att utmana varandra och kämpa om titeln ”bästa 3x3-klassen”. I den första upplagan 2019 segrade på tjejsidan Celsiusskolan från Uppsala och på killsidan var det Tibble Gymnasium från Täby som stod som segrare.

De tre högst placerade lagen garanteras plats i SM, som avgörs i Halmstad under SM-veckan. Vinnarlagen i respektive klass får dessutom ett bidrag för resa och uppehälle (om totalt 5000 kr).

Turneringen fungerar även som tryout till 3x3 landslagens trupper med landslagsansvariga på plats.
– Det var ett härligt första tillfälle ifjol och med de lärdomar vi drog är jag säker på att det kommer att bli ännu bättre i år, säger Mats Elsnitz som är ansvarig för SBBF:s 3x3-satsning.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info