Hem / Nyheter från SBBF / Norrköping Dolphins svenska mästare!

Norrköping Dolphins svenska mästare!

Norrköping Dolphins var överlägsna i finalserien mot Södertälje BBK. Fyra raka segrar innebär att klubben har bärgat sitt sjätte SM-guld på herrsidan. Adam Ramstedt valdes till finalseriens MVP.

I en mycket spännande och dramatisk match så är det nu klart att Norrköping Dolphins är bäst i Basketsverige! Södertälje som var rejält nere i brygga efter torsdagens tredje match, gjorde vad man kunde och lite till under lördagen. Men trots att Södertälje var uppe i ledning med tio poäng (69-59) långt in i tredje perioden, så var det här Norrköpings match.

När hemmalaget fick ordning på sin defensiv i den fjärde perioden, i kombination med att bensinen tog slut i Södertälje så kunde Norrköping vända matchen och till slut vinna med 91-86. Phillip Carr sköt i 28 poäng för Norrköping. Viktor Gaddefors satte 31 för Södertälje.

Efter matchen fick Adam Ramstedt pris som MVP i finalserien.
– Det här var absolut den tuffaste matchen vi spelat i år. Att vinna allt är otroligt stort. Vår hemlighet är hårt jobb, och vi har underbar lagkemi. Det här är mina bröder till döden, säger Ramstedt till SVT Sport.

Felix Terins:
– Det var en tuff match och jag är så jävla stolt över grabbarna genom hela säsongen, folk trodde att vi skulle komma sjua i år och nu står vi här med guldet.

MATCHFAKTA: FINAL 4:7
Norrköping–Södertälje 91–86

(31–30, 16–21, 19–19, 25–16)
Poäng, Norrköping: Phillip Carr 28, Kamau Stokes 18, Terry Larrier 15, Adam Ramstedt 14, Felix Terins 6, Tim Schüberg 5, Hampus Åhlin 5.
Södertälje: Viktor Gaddefors 31, Anton Gaddefors 21, Martin Pahlmblad 11, Dino Pita 11, Samuel Berkelund 6, Trevin Parks 4, Lazar Radosavljevic 2.
Publik: 8.v