Hoppa till sidans innehåll

Nya besked på fredag

20 JAN 2021 14:00
På fredag eftermiddag kommer Svenska Basketbollförbundet att publicera uppdaterade rekommendationer kring träning och tävling från och med den 25 januari.
  • Skapad: 20 JAN 2021 14:00

- Vi väntar in eventuella besked från regering och folkhälsomyndigheten nu i veckan innan vi går ut med något nytt, säger Orkan Berktan, projektansvarig på SBBF.

De senaste rekommendationerna dateras till den 21 december då regeringen utfärdade nationella råd och därmed banade väg för en nationell tolkning. Sedan dess har kommuner tolkat regeringens riktlinjer olika och vi ser att det kommer att fortsätta att vara fallet.

– Jag vill inte gå händelserna i förväg men vi är beredda på att olika kommuner väljer olika vägar fram, det är viktigt att våra föreningar håller en dialog med sin kommun kring vad som gäller lokalt just för dem, fortsätter Orkan Berktan.

Sedan kommunerna har stängt hallarna har en tydlig ändring skett. Barn mår allt sämre och i förra veckan rapporterade Bris att de slog nya rekord i antal mottagna samtal från barn som mår dåligt och har ångest.

- Den generella inställningen är att vi vill försöka möjliggöra för barn och ungdomar att spela basket på ett smittsäkert sätt. Vi ser att många mår dåligt, så är det. Idrotten med dess rutiner, sociala sammanhang och rörelseglädje är en enorm källa till hälsa för våra barn, det kan inte understrykas nog. De långsiktiga effekterna av detta kan bli digra. Om möjligheten till träning och match öppnas upp står vi beredda att hitta ett sätt att genomföra dem på ett ansvarsfullt sätt, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Svenska Basketbollförbundets rekommendationer, föreskrifter och riktlinjer finns att hitta på https://www.basket.se/Coronaviruset/

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info