Hoppa till sidans innehåll

Nya utbildningsträffar och webinarier

03 MAR 2021 08:00
Nu finns nya utbildningsträffar inplanerad för tränare och Svensk Basket lanserar en lång rad webinarier i en mängd olika ämnen för föreningsledare, tränare och spelare.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2021 08:00

En rad nya utbildningstillfällen för tränare är inplanerade. De finns i utbildningsplattformen samt i denna nyhet. På utbildningsplattformen hittar du också följande utbildningar som är helt gratis:

  • TRYGG BASKET
  • VÄRDERAD RIKTNING
  • SEKRETARIATSUTBILDNING
  • SVENSK BASKETS RAMVERK FÖR SPELARUTVECKLING
  • SUPERCLINICS 2019
  • INTRODUKTION FÖRENINGSLEDARE

Nu lanserar vi även Svensk Baskets webinarier – för en tätare dialog och bättre kunskapsspridning i Svensk Basket. Här kan du lära dig något på en timme – och samtidigt ställa frågor till personal från förbundskansliet. 

Webinarier ska vara ett enkelt sätt för dig att lära dig mer om ett projekt eller ett visst ämne som du kan ha nytta av i din vardag som styrelseledamot, klubbchef, tränare eller spelare. En person från förbundskansliet håller i webinariet – ibland tillsammans med en gäst – och du har efter föreläsningen chansen att ställa frågor och diskutera det ni gick igenom.

Det ger också oss möjligheten att lyssna in och justera information för att det ska bli bättre. Följande webinarier är inplanerade – men fler är på gång. Vi kommer självklart även att lyssna av med dig vad du är intresserad av. Helt enkelt - hur kan vi hjälpa dig att få den information du behöver för att klara ditt uppdrag inom Svensk Basket?

- Pandemin har inte fört med sig särskilt mycket gott för vare sig samhället eller basketen. Men en lärdom vi har dragit är hur väl vår utökade digitala kontakt med BDF och föreningar har fungerat. Vi vet att möjligheten att möta oss på kansliet, få komma till tals och ställa frågor har uppskattats stort, och avser nu ta nästa steg i detta, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

Anmälan sker via utbildningsplattformen www.basketutbildning.se – så har du inte redan en profil där är det hög tid att skapa en. Nedanstående webinarier ligger redan inlagda.

INSTRUKTION FÖR ATT ANMÄLA SIG

 

1. Gå in på www.basketutbildning.se

2. För att kunna se och anmäla dig till kurser så måste du själv skapa en inloggning om du inte mot förmodan redan har det. Är du osäker på hur du loggar in eller behöver hjälp med att skapa användare eller korrigera din mailadress - hör av er till This is a mailto link

3. Klicka på ”Glömt lösenord/Ny användare?”

4. Fyll i ditt personnummer (12 siffror) – klicka på Fortsätt.

5. Verifiera din e-post – stämmer e-posten? Klicka i den lilla cirkeln bredvid din e-post och sedan ”Återställ lösenord”.

­6. Ett temporärt (det är giltigt i 48 timmar) lösenord skickas till den angivna användaren om användaren fanns i systemet till mejladressen som syntes i punkt 5.

7. Gå tillbaka till inloggningssidan, ange ditt personnummer samt temporärt lösenord du fick i mejlet

8. Byt lösenord till något som du själv kommer ihåg.

9. Du kan söka den aktuella kursen (t ex Webinarie) i rutan ”Sök utbildning”.

10. Du anmäler dig i den nedre fasta fältet ”Anmäl dig till utbildningen” - du får upp ett fönster som bekräftar din anmälan. Klicka ”Stäng och fortsätt”. Gör klart din digitala utbildning och anmäl dig sedan till ett utbildningstillfälle.

11. Under respektive utbildning finns det ett antal utbildningstillfällen som du kan anmäla dig till. Vissa utbildningar kräver att du gjort klart digitala delmoment innan du kan anmäla dig till ett utbildningstillfälle.

 

10 MARS 18:00 - 19:00 Ramverk för spelarutveckling

Vad är ramverket egentligen och hur kan du använda det?

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare, Camilla Altéus, utbildningsutvecklare och Sara Dutina, utbildningsansvarig förklarar ramverket och hur det kan användas.

 

16 MARS 18:00 – 19:00 Spelarutbildning med Alex Sarama

Du har sett övningarna med Alex Sarama – nu kan du ställa frågor kring dessa.

 

24 MARS 18:00 – 19:00 Starta rullstolsbasket med hjälp av Loka Heroes

Mats Elsnitz, marknadsutvecklare, och Hillevi Hansson, utlandsproffs berättar hur ni kan starta rullstolsbasket och få stöttning av Loka Heroes.

 

30 MARS 12:00 – 13:00 Utbildningsplattformen – så funkar den!

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator bjuder på tips&tricks vad gäller www.basketutbildning.se och du kan ställa frågor kring den.

 

14 APRIL 18:00 – 19:00 Arrangera en streetbasketturnering – så gör ni!

Mats Elsnitz, marknadsutvecklare och Monica Söderberg, eventansvarig bjuder på alla tips&tricks, projektstöd och mallar i boken.

 

19 APRIL 18:00 – 19:00 Tävlingsbestämmelser

Har man koll på dessa är livet lättare…Olle Lundén, tävlingsansvarig och Leydy Luna Gogolin, tävlingskoordinator guidar er igenom dessa, vilka ändringar har gjorts, var brukar folk ha problem, vad tar mer tid än du tror etc...inklusive frågestund såklart.

 

27 APRIL 18:00 – 19:00 Varför alla bör spela 3x3

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Mats Elsnitz, marknadsutvecklare ger dig uppslag på hur du kan satsa på 3x3 och svarar på all sköns frågor. Buckle up!

 

3 MAJ 18:00 – 19:00 Planera ett lyckat basketevent

Monica Söderberg, projektledare för landskamperna och eventansvarig, delar med sig av tips, mallar och idéer du kan använda för att ert event ska bli lyckat.

 

11 MAJ 13:00 – 14:00 Mediaträning

Hur svarar man när media hör av sig? Vad bör man tänka på? Är det OK att säga ”inga kommentarer”? Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig, går igenom tio enkla tips att använda som spelare eller ledare.

 

18 MAJ 18:00 – 19:00 Storlek 4 – den nya bollen

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Lobas informerar om arbetet med de nya bollarna storlek 4 för de minsta. Fler aktioner, fler passningar och fler skott som når fram till korgen!

 

26 MAJ 18:00 – 19:00 Publikrekrytering

Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig, ger tio handfasta tips inför nästa säsong för att få fler människor på matcherna och öka publikintäkterna.

 

31 AUGUSTI 18:00 – 19:00 Idrottsmedel och projektstöd IF

Orkan Berktan, tävlingsutvecklare och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator lär ut hur man söker projektstöd på bästa sätt.

 

9 SEPTEMBER 18:00 – 19:00 Utbildningsplattformen – så funkar den!

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator bjuder på tips&tricks vad gäller www.basketutbildning.se och du kan ställa frågor kring den.

 

21 SEPTEMBER 18:00 - 19:00 Basketutvecklarna

Sara Dutina, utbildningsansvarig och Dennis Wiedermann, utbildningskoordinator presenterar basketutvecklarna och deras arbetsupplägg presenteras.

Fler kommer…alla finns i utbildningsplattformen samt under ”Utbildning” på sidan:

https://www.basket.se/Utbildning/Webinarier/

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Kränkning-Banner 320x320.jpg

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info