Hoppa till sidans innehåll

Övningsexempel med Alex Sarama!

26 JAN 2021 09:45
I syfte att inspirera och levandegöra delar av innehållet i Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling har vi tagit hjälp av Basketball Immersion’s Alex Sarama, och nu publicerat 26 övningsexempel för spelare i åldern U11-U13 och uppåt.
  • Skapad: 26 JAN 2021 09:45

För ett år sedan lanserades Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling, som ska fungera som en allmän vägledning för tränare som verkar inom Svensk Basket. Ramverket finns också med som grund i tränarutbildningarna på Basketutbildning.se.

Alex Sarama jobbar för Basketball Immersion, och när han var i Stockholm i höstas passade vi på att be honom spela in exempel på basketövningar som uppfyller de fem gyllene principerna för spelarutveckling, som finns beskrivna i ramverket, vilket innebär att spelarna behöver träna på ett sätt som ger dem möjlighet till:

  • Många och varierande repetitioner
  • Många beslut
  • Matchlikt
  • Effektivt utförande
  • Låt spelaren reflektera 

Exempelövningarna är genomgående med långa sekvenser, för att man ska kunna se hur övningarna kan se ut i verkligheten på basketplanen, inspelade med lag i de aktuella åldersgrupperna. De 26 övningarna är indelade i två spellistor, en för åldersgruppen U11-U12 och en från U13 och uppåt, men många av övningarna är lämpliga oavsett ålder.

Här nedan hittar du länk till spellistorna, där även en introduktionsvideo med Alex finns med, som förklarar syftet med exempelövningarna.

SPELLISTA: Övningsexempel U11-U12 >>>
SPELLISTA: Övningsexempel U13-uppåt >>>

Vill du veta mer?
På www.basketutbildning.se hittar du Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling i sin helhet. Där kan du kan även hitta exempel på hela träningsplaneringar, och mycket mer.


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info