Hoppa till sidans innehåll

Premiäravsnittet är ute!

09 FEB 2021 12:41
Podcasten Give&Go med Susanne och Danielle är nu ute. De snackar Corona och tre specifika basketdilemman med tre underbara gäster i Jonas Morin, Katinka Partridge och Ali Tabrizi.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2021 12:41

I det första avsnittet presenterar sig värdarna Susanne Jidesten och Danielle Hamilton Carter sig och kommer på att de båda bott i Atlanta. 

Du hittar Svensk Baskets poddkanal här:
Prenumerera på Spotify >>>
Lyssna via fler kanaler här >>>

Gästerna Jonas Morin, Katinka Partridge och Ali Tabrizi dyker ner i Coronarestriktionernas Basketsverige. Vilka utmaningar finns, hur skiljer det sig från grupp till grupp, från klubb till klubb?

Äta pizza som uppgift, köra järnet med Whatsappkommunikation varje dag, vad kan Corona leda till för positiva (!) effekter och ta in extra fystränare.

Vi får också reda på vilken låt som taggar igång gästerna mest och det blir väldigt olika perspektiv när tre dilemman diskuterats. 

Ex 1) Hur gör man när man ska välja nummer i ett lag och flera vill ha samma nummer?
Jag är tränare och vi har fått våra första matchdräkter. Alla får varsin och man kan välja nummer. Tre spelare vill ha nummer 23 och det är stora känslor inblandade. Hur ska jag gå tillväga för att alla ska bli nöjda?

Ex 2) Min dotter är bänkad och mår dåligt. Vad ska jag göra?
Min dotter är 15 år och hennes lag spelar RM. Klubben har sagt att det är OK att toppa lite i dessa matcher och hon har hamnat på bänken. Hon är väldigt ledsen över detta. Tränaren är en granne till oss och vi umgås som familjer. Hur tar jag upp detta utan att skada den sociala relationen vi har? Min dotter vill absolut inte att jag säger någonting men hon mår ju dåligt. Kanske kommer hon att sluta? Laget är ett av de bästa i Sverige och kan vinna hela RM. Hur tar jag upp det med tränaren?

Ex 3) Jag får inte respekt
Jag är tränare för ett ungdomslag och vi har superkul ihop. Men barnen lyssnar inte på mig. Det tar ofta 10-15 minuter innan de samlas även om jag säger till dem. De är 11 år gamla. Några i laget tar över och jag måste skrika för att de ska lyssna. Jag blir en dålig ledare känner jag. Hur kan jag få dem att lyssna, det verkar som om flera i laget vill sluta för att det är så stökigt på träningarna.

Vi vill gärna diskutera ditt dilemma i nästa avsnitt.
Skicka in det här helt anonymt! >>>

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info