Hoppa till sidans innehåll

Publiktaket höjs till 300

22 OKT 2020 17:09
Regeringen meddelade under torsdagen att publiktaket höjs till 300 den 1 november. - Positiv nyhet, nu ligger ett stort ansvar på oss att hantera det på bästa sätt, säger Fredrik Joulamo tf generalsekreterare SBBF.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2020 17:09

Statsminister Stefan Löfven meddelade under torsdagen att publiktaket blir höjt från 50 till 300. I samma andetag framhävde han dock att vi är mitt i pandemin och att det är långt ifrån över. Ett stort ansvar vilar på var och en.

– Vi har ett genomarbetat protokoll för detta som alla föreningar ska följa, det blir nu ännu viktigare att alla verkligen håller i och sköter detta. Det handlar inte om man får böter eller inte, det handlar om att vi överhuvudtaget ska kunna ha verksamhet och i slutändan naturligtvis om folks liv, säger Fredrik Joulamo.

Regeringen öppnade även upp för att lokala restriktioner kan vara strängare än dessa om situationen så kräver. För närvarande råder en sådan lokal restriktion i Uppsala län. Efter att undersökt situationen och deltagit i flera möten med övriga specialidrottsförbund samt RF har Svenska Basketbollförbundet kommit fram till att förbundsseriematcherna i Uppsala kan genomföras i helgen med nuvarande protokoll. Läs mer om detta i denna nyhet.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info