Hoppa till sidans innehåll

Regionhelg med megaläger!

31 OKT 2019 08:53
Under den gångna helgen genomfördes det regionläger för både U14 och U16, från Sundvall i norr till Kinna i Söder. Totalt var det 912 spelare igång, fördelat på 424 tjejer och 488 killar från cirka 90 olika klubbar.
  • Skapad: 31 OKT 2019 08:53

Alla spelare fick chansen att genomföra 4 basketpass, 1 fyspass, 1 kondtionspass samt 1 teoripass. 

Region Norra 
Då har vi genomfört vår första del av två, gällande läger 1 för U-14 och U-16. I Sundsvall samlades 60 spelare från totalt 11 klubbar uppdelat på 26 HU-16, 20 HU-14 samt 14 DU-14. Region norra har ju ett lite annorlunda upplägg jämfört med de andra regionerna. Nästa helg genomför vi ett likadant läger för DU-14 och HU-14 men då med spelare från Skellefteå och norrut och istället för HU-16 kommer DU-16 till Luleå. Det innebär att vi nästa helg kan vänta oss drygt 50 DU-14, cirka 20 HU-14 samt 20 DU-16 i Luleå.

Att ha U-16 och U-14 samtidigt på läger har många fördelar. De yngre ser och lär hur de äldre agerar och gör sedan likadant. Då är det viktigt att de äldre vet hur man agerar, och det vet sannerligen norras HU-16, bra förebilder på många sätt.

Som vanligt blir vi bortskämda av KFUM Sundsvall som tar mycket väl hand om oss. Det serveras mat, frukt, finns matpersonal, nattvakter och bra förutsättningar på Baldershallen och Prolympiaskolan. Stort tack!

Coacher under helgen var Eva-Lotta Strömsten, Gustav Rutqvist, Erik Boberg, Fredrik Winneborn, Katarina Kjällman, Elin Setzman och Lena Rikner. Fysios på plats var Rickard Carnerud, Linnéa Andrén, Ebba Högberg och William Uddefall Hangasjärvi.

Allt flöt på under helgen och till föräldramötet på söndagen kom det cirka 25 intresserade föräldrar, kul! Vi hade ett tiotal klubbcoacher på plats under helgen. Från Luleå i norr till Östersund i sydväst och naturligtvis ett gäng coacher från Sundsvall också.

Nu väntar träning på hemmaplan innan det är dags att träffas igen om några månader. Det ska bli intressant att se utvecklingen till nästa gång vi träffas.

 

Region Södra 

  • Marks gymnasium och BK Marbo arrangerade och gav oss fantastiska förutsättningar.
  • U14 hade 55 deltagande tjejer och 71 killar från 21 olika klubbar
  • U16 hade 23 deltagande tjejer och 46 killar från 20 olika klubbar

Coacher: 

  • Carl Mattsson, Jonna Almqvist, Johan Andersson, Toralf Storulv
  • Michael Bree, Christoffer von Uthmann, Bengt Andersson
  • Jörgen Lillieholm, Sofie Harvigsson, Steve Liljekvist, Anna Ringheim 
  • Rachid El-Hallah, Antonio Matek, Irene Otamiri, Mario Jesic, Kofi Adanuvor

Fysios: Agnes Mellström, Tom Karlsson, Albin Lundqvist och Ture Dillcrona.

"Helt fantastiskt att det finns så många bra ledare som vill vara med och försöka skapa förutsättningar för fler basketspelare att få samma möjligheter till ”fakta- & förståelsekunskaper” inom vår älskade sport oavsett tidigare och nuvarande situation med sitt basketspelande” – Jörgen Fastberg.

 

Region Mellersta 
Säsongens första läger för U14 och U16 i Region Mellersta genomfördes i Tegelbruket i Örebro, där vi bor, tränar och äter i samma byggnad. I U14 deltog 68 killar och 57 tjejer från 19 olika klubbar, och i U16 deltog 37 killar och 19 tjejer från 14 olika klubbar. De femton ledare som tillsammans med regionansvarige guidade spelarna genom helgens aktiviteter var Abdulrahman Raoof, Agnes Lindell, Andrew Pleick, Emelie Björklund, Fredrik Hahne, Hans Hägg, Henrik Holmin, Jens Lindeberg, Johan Högberg, Mikael Mofalk, Mikaela Elgeryd, Nina Bernacka, Olle Mellström, Sofia Larson och Theodor Nilsson 

Det syntes under helgen att U16 spelarna lärt känna varandra väl genom tidigare läger, och de uppträdde redan från lägrets början som sammansvetsade grupper. Kul också att se U14 spelarna rivstarta sin resa till att bli en sammanhållen grupp genom alla de interaktioner som skedde över klubbgränserna, både på spelarnas egna initiativ samt genom de organiserade sociala övningar som ledarna höll i.

 

Region Stockholm Nord 
Läger 1 U14 och U16 med boende på Vällingbyskolan och träning i Vällingbyhallen och Grimstahallen.

Stort tack till arrangerande KFUM Blackeberg, Vällingbyskolan och KFUM Blackeberg P04 föräldragrupp som med den äran skötte markservicen.  

U14 84 st tjejer och 45 killar, totalt 129 spelare från 11 olika klubbar

U16 34 tjejer och 40 killar, totalt 74 spelare från 9 olika klubbar

Coacher: Mattias Ström, Markus Eklund, Bakar Bakar, Jakob Ödmark, Sirwan Haso, Madeleine Keck, Glenn Viksten, Erik Nygren Ugarte, Markus Eklund, Fredrik Ernmark,  Justin Berry 

Fysios: Emma och Santiago

" Det till antalet spelare största Region Stockholm Nord Megalägret på många år. Våra "nya" U14 spelare visade sig vara en positiv överraskning med många ambitiösa och talangfulla ungdomar. Jättekul att så många U16 tjejer och killar kommer tillbaka för sitt sista Regions år, många talangfulla spelare på plats.

Fantastiska ledare och fysios som ställde upp för spelarna och verksamheten och utbildade helgen lång. Stort Tack till alla för en mycket lyckad helg!"   

  

Region Östra
U16: 14 klubbar var representerade med 33 killar & 18 tjejer. Tränare var Slobodan Orlovic & Benjamin Howard för killarna och Roland Busk & Stefan Thorell för tjejerna. Fysio Sophie Almqvist. 

U14: 14 klubbar var representerade med 38 killar & 35 tjejer. Tränare var Henrik Peyron, Jakob Öhnell & Tobias Andersson för killarna och Camilla Östh & Sami Kataja för tjejerna. Fysio Erika Svanhagen. 

Ännu en gång gästade vi Nyköping. Lägret gästades av ovanligt många övernattande klubbcoacher, 9 st., vilket är mycket uppskattat. Dessutom är det många småklubbar som växer och skickar spelare till lägret. Kul att Västervik, Älmhult, Bankeryd m.fl. är med. Småland verkar vara på gång medans Öbdfs distrikt tyvärr verkar tappa.

Det var ett kanonläger där allt runt omkring flöt på bra men typiskt är väl att den enda gången det spöregnade i helgen var under morgonjoggen! 

 

Region Stockholm Syd  
Det var ett lyckat läger med både U14- och U16 spelare på plats. Vi hade hela 149 spelare på plats, fördelat på 85 tjejer och 64 killar, från 14 olika klubbar.  

Det är alltid kul med megaläger då vi får se både de spelare som har varit med på region under tre år och de som är helt nya i verksamheten. Det blir lättare att se då hur mycket som händer under dessa tre år!  

U16-spelarna fungerar som fantastiska förebilder för de yngre deltagarna och dom är i princip helt självgående vid det här laget. Det var dom självklart inte på det första U14-lägret och så var det självklart inte med U14-gänget denna gång heller. Utan det första lägret handlar mycket om att lära känna nya spelare och ledare och att få en förståelse över vad som gäller och vad som behöver funka på ett läger med så många spelare från olika klubbar och bakgrunder. 

Jag tycker att spelarna och ledarna gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans för att skapa ett roligt och lärorikt läger och jag lovar att nästa läger kommer att bli ännu bättre, då alla är lite varmare i kläderna. 

Tack för en oförglömlig helg tillsammans och megastort tack till alla fantastiska ledare som gjorde denna helg möjligt! Lisa Smeds, Cecilia Bandh, Lovisa Hagberg, Nils Björndal, Jesper Rosin, Alki Kiriakidis, Joel Emnegard, Philip Bendiktsson, David Norenlind och Cecila ”Cilla” Ehn. 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info