Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ola Norén / Frilansfotograferna.

Rocka basketsockorna!

19 MAR 2021 15:38
Den 21 mars varje år släpper SBBF på kraven vad gäller strumpor när det är dags att rocka sockorna. Istället uppmanas alla lag att denna helg ta på sig olika strumpor för att hylla olikheter och för alla människors lika värde och rättigheter.
  • Skapad: 19 MAR 2021 15:38

Normalt sett råder strikta internationella regler kring färg och storlek på strumporna basketspelare får ha på sig i de högsta ligorna. Men en helg varje får lagen dispens av Svenska Basketbollförbundet för att ha vilka strumpor de vill under matcherna. Anledningen är att FN har utlyst den 21 mars till världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi loss. Flera av SBL-klubbarna har även verksamhet för personer med intellektuell funktionsvariation och Svenska Basketbollförbundet har sedan flera år jobbat med att inspirera fler att spela i Basketligan Special. Ligan har vuxit snabbt men har likt nästan all annan verksamhet fått stå stilla i år. Just denna målgrupp är i extra stort behov av fysisk rörelse och vi längtar tills vi kan få dem i spel igen. 

Innan dess hoppas vi att alla lag och spelare denna helg tar på sig olika strumpor och visar upp det i sociala media under hashtagen #rockasockorna. Vi vill också tipsa om att surfa in på https://www.svenskadownforeningen.se/ där man kan läsa mer om rocka sockorna och deras verksamhet.

Här kan du läsa mer om Basketligan Special – som just nu söker en huvudsponsor för att kunna återstarta ordentligt!

Skribent: Isac Solinaw
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info