Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Tillgren.

Säsongspremiär för SJ Basketligan Special i Åkeshovshallen

13 NOV 2019 16:00
Alvik Basket står som värd när säsongen för SJ Basketligan Special drar igång helgen 16-17 november och premiären går av stapeln i anrika Åkeshovshallen, Bromma. SJ Basketligan Special och matcherna kan ses live i Åkeshovshallen eller via Solidsport.
  • Skapad: 13 NOV 2019 16:00

Ligan är unik på så sätt att den ger personer med intellektuella funktionsvariationer möjligheten att idrotta på nationell nivå. 

SJ Basketligan Special är Sveriges officiella liga för basketspelare med intellektuella funktionsvariationer. Satsningen var en succé från start med stort intresse från klubbar och har på senare år växt och har nu 23 aktiva lag, fördelat på 17 klubbar. Antalet spelare har dessutom mer än fördubblats och är nu över 250 personer, vilket gör ligan till Sveriges snabbast växande.  

Viljan att idrotta, träna och tävla är stor i den här gruppen, däremot idrottar personer med intellektuella funktionsvariationer inte på lika villkor som andra. Den insikten blev startskottet för SJ Basketligan Special, en liga som handlar om mycket mer än basket. Det är också en möjlighet för människor med intellektuella funktionsvariationer att umgås, ha kul och aktivera sig. Resorna och matcherna ger dessutom upplevelser som bidrar till personlig utveckling och gemenskap. En viktig del av SJ Basketligan Special är just gemenskapen och det sociala umgänget så förutom matcherna anordnas också middagar, discon och andra kringaktiviteter för deltagarna.

- SJ Basketligan Special handlar om ren och skär spelglädje och kärlek till sporten. Många av spelarna i de olika lagen har blivit nära vänner och det är årets höjdpunkt för många när ligan drar igång och de får träffas igen. Jag kan verkligen se hur spelarna utvecklas av det här. Vi hoppas nu att säsongsstarten bjuder på bra basket, många skratt och tuffa matcher, säger Victor Sundquist, ansvarig för SJ Basketligan Special.

Säsongspremiär SJ Basketligan Special - Åkeshovshallen, Stockholm 16-17 november.

  • Lördagen den 16 nov drar första matchen igång kl.10.00 (Alvik Jr-AIK) 
  • Söndagen den 17 nov startar dagen kl.9.00. (Göteborg Vit-SJ BLS Allstars).
    Samtliga matcher är öppna för allmänheten, de sänds också live på Solidsport.com

Läs mer om SJ Basketligan Special här >> https://www.basket.se/vigorskillnad/SJBasketliganSpecial/

Läs mer om säsongspremiären i Åkeshovshallen här >> https://www.facebook.com/SJbasketliganspecial/

Om SJ Basketligan Special
SJ Basketligan Special är inget projekt utan en etablerad verksamhet inom svensk basket. Ligan består av 23 lag fördelat på 17 klubbar och det spelas två grundspelsomgångar och ett slutspel per säsong. Efter säsongen 2018-19 är det Olympic Göteborg 1 som står som seriesegrare och svenska mästare.

För mer information kontakta:
Projektledare SBBF för SJ Basketligan Special: Victor Sundquist, This is a mailto link, 070-275 36 78.
Presskontakt: Amanda Bjursten, This is a mailto link, 070-837 14 30


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info