Hoppa till sidans innehåll

SBBF fortsätter resa klimatsmart med SJ

17 JAN 2020 09:36
SJ och SBBF förlänger sitt samarbete i ytterligare två år. - Få samarbeten känns så rätta som detta, socialt och miljömässigt är vi tillsammans väldigt hållbara och kommer att kunna lära av varandra, säger Stephen Dippel, kommersiell chef för SBBF.
  • Skapad: 17 JAN 2020 09:36

Samarbetet innebär mer hållbart tågresande för basketen.

SJ har varit samarbetspartner till Svenska Basketbollförbundet sedan 2013. Basketen har under dessa år vuxit kraftigt, inte minst intressemässigt. Enligt Upplevelseinstitutet uppger idag 12% av svenskarna att de gillar att följa basket. Intresset är störst bland unga, ett tecken som bådar gott för nästa generationen utövare och fans. På denna resa har SJ varit en viktig partner för basketen.
 
- Vi är mycket glada att fortsätta samarbetet med basketen och deras fantastiska utveckling, säger Mattias Tappert, chef för samarbeten och segment på SJ.

- Basketen är ett jämställt förbund och står för mycket bra värderingar som vi delar. Vi tycker det är viktigt att Basketligan Special växer. Det finns lag över hela landet och vi är en viktig del för att möjliggöra klimatsmarta resor för alla basketälskare.
 
- SJ utgör en helt central del av basketsverige, inte minst på grund av allt resande som våra utövare och fans gör kors och tvärs över landet varje säsong, säger Steve Dippel, kommersiell chef på SBBF. För oss är det viktigt med en partner som SJ som så tydligt bidrar till en hållbar utveckling och som dessutom har ett brett samhällsperspektiv. Vi har haft ett gott samarbete och ser fram emot att bygga vidare på det under de kommande två åren.
 
Under den nya avtalsperioden kommer parterna att fokusera på att främja tågresande med SJ som den naturligaste och mest miljövänliga sättet för alla aktiva inom basketsverige att resa – till och från landskamper, cuper, träningsläger, basketfestivaler och andra basketevenemang. SJ:s erbjudande Idrottsresan innebär att alla föreningar som är slutna till Riksidrottsförbundet får rabatt på tågresor de gör inom idrotten. De som har kundnummer får dessutom regelbunden statistik över sitt resande, miljöpåverkan och vilka besparingar de gjort med idrottsavtalet.
 
SJ kommer även fortsatt vara partner till Basketligan Special, ett projekt som syftar till att tillgängliggöra basket för personer med en intellektuell funktionsvariation. SJ står för en generös subventionering av alla tågresor som bokas för Basketligan Special.
 
-Vi är mycket tacksamma för SJs fortsatta stöd till Basketligan Special som är helt avgörande för att projektet och alla tävlingsomgångar ska kunna bli av, säger projektledare Victor Sundquist. Spelarna och deras föräldrar och fans längtar efter dessa resor och ser fram emot att träffa gamla basketvänner och knyta nya kontakter i andra delar av Sverige.


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info