Hem / Nyheter från SBBF / SBBF söker Basketutvecklare

SBBF söker Basketutvecklare

SBBF söker två basketutvecklare för att förstärka arbetet gentemot våra föreningar och tränare med syftet att skapa bättre utvecklingsmiljöer för våra spelare. Ansök senast 30 april!

Svensk Basket har arbetat fram en ny strategi till 2025 med målområdena ”att vara, växa och vinna” tillsammans. Inom dessa målområden är ”välmående och fungerande föreningar” samt ”välutbildade spelare och ledare” definierade mål som vi har enats om att arbeta mot.

Utifrån detta söker Svenska Basketbollförbundet nu två basketutvecklare för att förstärka arbetet gentemot våra föreningar och tränare med syftet att skapa bättre utvecklingsmiljöer för våra spelare.
 
SBBF:s basketutvecklare arbetar uppsökande gentemot föreningar och tränare med behovsanpassad sportslig utbildning och utvecklingsverksamhet i enlighet med SBBF:s framtagna riktlinjer, styrdokument och Ramverk för spelarutveckling samt som komplement till vårt ordinarie utbildningsutbud. Basketutvecklarna fungerar även som en länk och brygga mellan förening och SBBF:s verksamheter som kopplar an till dessa utvecklingsmiljöer, t.ex. ungdomslandslagsverksamhet, RIG och NIU.

Basketutvecklare arbetar inom SBBF:s utbildningsavdelning och i nära samverkan med övriga tjänstemän på denna avdelning samt andra avdelningar hos SBBF. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100% och behöver ej vara placerade i Stockholm utan vi ser med fördel att det finns en variation i geografisk placering. Rollen innebär en hel del resor men även utvecklingsarbete och möten med föreningar och tränare via olika digitala verktyg.

Vem är du?
Vi söker två personer med högt ”basketkapital” och stor egen erfarenhet i tränarrollen, gärna med internationell erfarenhet och/eller erfarenhet av landslagsverksamhet,  samt som föreningsaktiv. Erfarenhet från olika typer av förenings-/utvecklingsmiljöer är meriterande. Det krävs också en stor öppenhet för att ta till sig modern forskning, ny syn på träning och tävling samt en förståelse för att man i sin roll förmedlar SBBF:s syn på ledar- och spelarutveckling och kan förmedla det in i olika typer av föreningars sammanhang. 

Som person behöver du vara kommunikativ, lösningsfokuserad, strukturerad och självgående. Svensk Basket förutsätter att du som söker tjänsten delar våra värderingar ”Olikheter är vägen till framgång, vi ser till hela människan och vi vågar!”.
 
Välkommen med din ansökan!
Känns detta som ett uppdrag för dig? I så fall ser vi fram emot att du skickar ditt CV och ett motivationsbrev om varför just du ska vara vår basketutvecklare This is a mailto link senast den 30 april 2021.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras gärna av utbildningsansvarig Sara Dutina, tel. 08-699 63 05.

Fackliga frågor besvaras av Unionens lokala fackklubbs ordförande Monica Söderberg, tel. 08-699 63 14.